Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AQ na AJ w turnieju

9 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
409 Wyświetlenia
damiannet
Poker Player

Witajcie !

Mam dla was zagranie do oceny.

Podczas turnieju Paradise Summer Cup miałem to rozdanie. Proszę o ocenę.

Blindy 400/800

UTG podbija do 1600 reszta stołu fold.
Ja AQ rise do 4400
UTG all-in (około 26 K)

Mój ruch. Mam przeciwnika dokładnie rozczytanego. Wiem, że trzyma AJ, ja na ręce mam AQ. Mój stack zbliżony do niego (25 k).

Co powinienem zrobić ? (Proszę pamiętać, że wiem o jego AJ)

8 odpowiedzi

Albo jesteś jasnowidzem albo oszustem (który ma podglądacza za plecami przeciwnika). Nie ma takiej możliwości żebyś rozczytał, że przeciwnik ma AJ (może jeszcze wiesz że As kier Walet pik :) )

Natomiast zakładając, że jesteś jasnowidzem (bo nie chcę ciebie obrażać) to decyzja jest prosta - push!!!

damiannet Autor wątku
damiannet
Poker Player

Awikun i tutaj się mylisz. 3 krotnie tego dnia rozczytałem jego rękę i tak było tym razem.

Dałem pusha i pokazał mi AJ, więc chyba jestem jasnowidzem (heh). Niestety flop KJ7 7 7. I ostatecznie pożegnałem się z turniejem.

simon1989
BlackMember

LOL...to może wróżenie by przynosiło więcej zysków ??

A tak poważnie to zadajesz trochę głupie pytania...Imo zależnie od tego jaki to gracz na utg i ile masz za sobą aczkolwiek dla mnie to raczej fold..

Bylo wywrozyc co spadnie na board :) A powaznie to raczej fold, chyba ze to jakis maniak ;]

darogiovanni
Oldschool Grinder

a w jaki sposób się dowiedziałeś, że on ma AJ ? przecież tak po prostu nie możesz sobie powiedzieć, że wiesz możesz określać ale nie wiedzieć ;)

no BĘDĄC PEWNYM że ma AJ to chyba logicznie że push.. trzy razy rozczytałeś jego rękę na ile prób? rozumiem, że na 3 próby i skuteczność 100%?

EDIT// podałbyś liczby w totka na środę na priv? ;]

piachu01
BlackMember

Na pokerzyście zamkneli Ci temat to teraz tutaj świrujesz?

Mysle, ze dywagacje sa tu calkowicie bez sensu. Zadaj sobie damiannet inne banalne pytanie: masz asy i wiesz, ze przeciwnik ma krole. Sprawdzic pusha czy nie. Bardzo pokrewne pytanie, zakladajac ze znasz reke przeciwnika.

Jesli bys jego reki nie znal, uwazam, ze na push trzebaby zrezygnowac juz, bo Czesto zobaczysz tu AK lub wysoka pare. Czesto masz coinflip, rzadko dominujesz, minimalnie czesciej jestes w plecy.