Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] A6o

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
251 Wyświetlenia
WielkiSzu

Rzadko gram turnieje, szczególnie live i znowu podobna sytuacja:

Środkowa faza(40/100 graczy), 7 handed, 1600/800 A200, prawie godzina na nowym stole a ja nie rozegrałem nawet ręki. Stak 20k
Trafia się najlepsza dotychczas karta A6o, wszyscy pas ja na BU, blindy mają około 70K każdy. Na stole dominowały dziwne podbicia 2,2 2,3 BB.

Co radzicie? Jak rozegrać słabego Ax w sytłacji gdy na blindach siedzi/siedzą bigstacki?

3 odpowiedzi
cladarth

skoro nie rozegrales zadnej reki i gracze sa w miare myslacy i widza ze murujesz, to masz easy raise, nie mozesz ciagle czekac na karty zeby Cie blindy zjadaly, musisz zaczac cos krasc, wiec spokojnie podbijasz do np 4000, jesli dostajesz calla to trafiasz A na flopie i pushujesz, jesli dostajesz reraise preflop, to zalezy juz od gracza, jesli widziales ze lubi robic reraise to pushujesz, jezeli raczej gra tight to masz fold i grasz potem push or fold ;]

To jest easy push i nie ma się co bawić w podbicia ja bym tu pushował bardzo szeroko zakładając ze graleś tight i ich call range wynosi według mnie max 20 - 25% to push jest Ax+, K8+, K5s+, Q9+, Q7s+, JT, J7s+, T9, T7s+, 97s+, 87s, 67s. Myśle że jak na turniej live to jest dobry zakres.
Pozdro

No brainer push z kazdym asem i kazda para w takiej sytuacji. Nie ma co tu poddawac sie zbyt glebokiej analizie. Nie masz stacka do takich przemyslen :)