Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

A5o 3.3$ Sat do Sunday Warm up 2xTurbo 5 left

4 Posty
4 Użytkownicy
2 Reakcje
1,759 Wyświetlenia
Nospin1
PokerStrategist

PokerStars - $3.03+$0.30|1000/2000 Ante 200 NL - Holdem - 5 players
Hand converted by PokerTracker 4

SB: 80,350 (VPIP: 17.24, PFR: 14.29, 3Bet Preflop: 9.09, Hands: 29)
Hero (BB): 47,843
UTG: 30,075 (VPIP: 50.00, PFR: 42.11, 3Bet Preflop: 16.67, Hands: 22)
CO: 10,182 (VPIP: 23.26, PFR: 17.07, 3Bet Preflop: 12.50, Hands: 43)
BTN: 52,550 (VPIP: 36.11, PFR: 27.27, 3Bet Preflop: 25.00, Hands: 36)

5 players post ante of 200, SB posts SB 1,000, Hero posts BB 2,000

Pre Flop: (pot: 4,000) Hero has A♦ 5♥

fold, fold, fold, SB calls 1,000, Hero checks

Flop: (5,000, 2 players) A♥ A♠ 3♦
SB bets 4,000, Hero calls 4,000

Turn: (13,000, 2 players) K♣
SB bets 4,000, Hero calls 4,000

River: (21,000, 2 players) 6♠
SB bets 9,000, Hero calls 9,000

Jedna wejściówka do Sunday Warm-Up, drugie miejsce 75$ reszta nic nie dostaje, zostało 5ciu.
Interesuje mnie czy Ax do limpa to jest C czy B (chodzi mi o akcje pre)? No i jak rozegrać takiego monstera post flop.

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
wikput
Oldschool Grinder

Moim zdaniem. Myślę że zarówno check i 2bet pre jest tu dobry. Przy checku nie wbijesz się na jego trapy,a z Ahigh (underrepowanym) na pozycji vs zazwyczaj słabszy range zgraniesz tego pota na postflopie. 2bet też ok, bo większości przypadków on tu jednak bedzie pasował , wiec masz tu "autoprofit". Na postflopie skoro checkiem wyrzuciles z rangu wiekszosc swoich asów gram tutaj pasywnie - i daje mu wyrzucac moją 3 lub Khigh - szczegolnie że uruchomił sizing skierowany na bluffy i moim zdaniem on tu ma superrzadko Ax, a biorąc pod uwagę Twojego blokera to praktycznie nigdy. Na turnie gram call, a na riverze nie potrafię sie oprzeć raisowi - nie widzę tu co prawda za dużo value - ale wiedząc, ze mam tu 90% najlepsza reke wjezdzam Allin i czekam na calle, ktorych nigdy nie bralem pod uwagę.

Odpowiedz
Cytat
Wronx93
Elite Grinder

Jesli limpowal juz w ten sposob wczesniej, nie pokazujac monsterow, ani zagran limp/raise to ja bym to poprostu probowal bezpiecznie zgarnac na preflopie podbijajac do 8k. On raczej ma wtedy prosta decyzje shove or fold, bo nie widzi mi sie zeby jego marzeniem w takiej satce bylo grac oop na tych stakach i w tej fazie, spota, w ktorym nie jest pewien sily swojej reki. Jesli jednak dostane call w tej sytuacji, to gram bardzo ostroznie, zazwyczaj kontrolujac pota z pozycja.
W przypadku checka, ktory tez jest spoko, tak jak napisal wikput - zostawiasz rywala oop, na calym jego limping range'u, mysle ze do rivera gram tak samo, a river shove i licze na calle od Kx, o ktore mogl sie zahaczyc na turnie i value betowac, nie widzac w Twoim range'u sporo Ax'ow. Bardzo rzadko zobaczysz u niego lepsza reke, bo asy sa super mocno blokowane + jesli nie limpowal calego swojego zasiegu to mysle ze czesc z nich przynajmniej by podbijal preflop. KK - jesli trapowal, a wczesniej nie widziales u nigo tego typu zagran to nh. Zostaje 33 i 66, ktore na upartego w satce moze tam limpowac, jesli spodziewa sie od Ciebie czestego 3 beta ( chociaz na jego miejscu gralbym z takimi rekami raise/4bet shove, bo w limpie nie widze zbytnio sensu z powodu na ubogie playability niskich pp na postflopie. Szczegolnie grajac oop i bez inicjatywy, a preflop ma dobre folding equity vs Twoj szeroki zakres 3 beta i ewentualne niezle equity vs Twoj calling range vs SB), a cala reszte czyli jakies broadwaye, connectory - cos z czym wpadl na pomysl ze fajnie byloby zobaczyc flopa - poprostu bijesz. Koles betujac do rivera, albo probuje Cie zrzucic z "3", na ktora spokojnie mozesz wygladac, albo patrzac na lekko zwiekszony sizing po tym gownobecie na turnie, byc moze valuebetuje swojego Kx'a. Zastanawiam sie tylko czy lepszym wyciagnieciem value na river jest click re-raise, czy shove, ale roznicy jakiejs wielkiej tutaj nie ma.

Odpowiedz
Cytat
Durwal
Oldschool Grinder

Hej,

ja lubię w takich spotach grać checkback pre, bo mam shodown value i mogę OP próbować dojść tanio do showdownu, a poza tym w ten sposób trochę underrepuję swoją rękę - rywal będzie zakładał, że większość Axów raisuję i może mi się wypłacić na takim boardzie. Nie mówię, że raise jest zły, ale ni to for value ni to bluff. Będę gał większą pulę, a A5o ma jednak dość słabą grywalność.
As played wjeżdżam na river dla calla od Kx (on może mi nie uwierzyć w Asa - właśnie dlatego że zagrałem check pre)

Odpowiedz
Cytat