Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

99, 17left

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
1,101 Wyświetlenia
kwachu89

blindy 1.800/ 3.600 ante 450

Hero BB (95. 177$ --> 26BB ) pocket 99
player UTG +1 ( 171,151$ ---> 47BB)
player MP ( 235,820$ ---> 65BB)

Ja na BB trzymam 99, gracz z UTG+1 limpuje, gracz z MP robi raise do 14,400$. Reszta stołu pasuje. Akcja dochodzi do mnie i zrobiłem 3bet all in. I nie jestem pewien czy to była optymalna decyzja. W puli już było 27.000$ callowanie tego tylko pod seta wydaje mi się bardzo słabe, biorąc pod uwagę mój stack i siłę ręki. Callując te 99 na każdym flopie gdzie się wysypie A,K,J,Q nie mogę kontynuować, natomiast jeśli spada niski board trzymając overpair już nie odpuszczam. Wsuwając stack mam fold equity na część zakresu, monstery nadal mnie biją, ale wyrzucam ręce takie jak JTs, KQo, KJ, QJ, ATs, może AQ,AJ ( czyli ręce które mogą polepszyć się na flopie, ale niekoniecznie callują allina). Fold wydaje mi się zbyt weak, aczkolwiek nie jestem w 100% pewien. Zdecydowałem się też wsuwać te 99 bo zostało 17 graczy i chciałem zwiększyć szanse w walce o i na finałówce.
Przeciwnik pokazał top rangu czyli QQ.
Co myślicie ;)

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
piter1916

Jakieś info/statystyki/dynamika?
Łatwiej można by ocenić tą rękę z statystykami .jak dla mnie zagrałeś poprawnie to rozdanie.

Odpowiedz
Cytat
kwachu89 Autor wątku
kwachu89

statystyk nie posiadam, dynamika stołu ciężka do określenia bo raz że niedawno mnie na ten stół przesadzono, dwa w tej fazie gra ogranicza się szczególnie do preflop game. Zdecydowałem się tam to wsuwać oprócz podanych argumentów także dlatego że koleś dysponował dużym stackiem oraz że w grze był jeden limper którego mógł chcieć izolować.

Odpowiedz
Cytat
leeloo80

Przy tym stacku M13 faktycznie nie masz tu miejsca i stack jest wąski po jego raise. Wrzucam podobnie i myślę, że jest to najlepsze tu rozwiązanie; zwłaszcza jak jest 3 graczy na stoliczku. Jak dla mnie GG!

Odpowiedz
Cytat
halabasa

jeżeli miał byś read że ten MP jest nitem to pasuj toooo... ale w standardzie to profitowy 3bet jam z 9♠:9♦: :f_drink:
najczęściej będziesz miał flipa. 17 left czyli już ITM pewnie? ICM zaczyna robić swoje. wrzuć to do HRC czy icmizera żeby sprawdzić jak profitowe to było. JA BYM ZROBIŁ TO SAMO

Odpowiedz
Cytat