Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

2,20$ [Deep Stack] AKo, początkowa faza

7 Posty
7 Użytkownicy
5 Reakcje
1,683 Wyświetlenia
losiuu87
PokerStrategist

https://www.boomplayer.com/24070807_2BD9AE03F2

Początek turnieju, bez informacji o przeciwniku. Standardowy open 3x na deepch, bet na flopie i po jego bardzo dużym raisie pomyślałem, że ma jakiś pocket w stylu 55+ do TT i chce mnie wyrzucic bo każda wyższa karta jest scary dla niego a w tego asa mi nie wierzy i moj bet traktuje jako standardowy cbet. Turn totalny blank i stacki poszly do puli.

Pytanie, czy w bardzo wczesnej fazię turnieju na tak szerokich stackach można to zrzucić? ma 3 kombinacje 44 które nas biją i 3 kombinacje A4, AK ewentualnie splituje i bijemy bardzo dużą ilość słabszych Ax. Patrząc na poziom tych 2,20$ może tu wrzucać właśnie również mnóstwo pocketów które ma na ręce i rozegrał taką dziwną linią.

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
yabrokeboy
PokerStrategist

Nie ma ucieczki z tego rozdania - po prostu cooler i tyle.

Odpowiedz
Cytat
korneliusz1999
Poker Player

.

Odpowiedz
Cytat
leeloo80
PokerStrategist

Dobrze zagrane. Nie miałeś tu wyjścia _frown:

Odpowiedz
Cytat
halabasa
PokerStrategist

cooler i tyle... jeżeli tak oczywistego spota wrzucasz do oceny to oznacza że trzeba by było nad mindsetem popracować. Nie mówię że źle że to wrzuciłeś itp. nie bierz tego osobiście. Z perspektywy pokerowej, matematycznej rozkminy spota to nie ma co rozkminiać. Ale powiedz:
-co czułeś jak to się stało?
-grałeś dalej inne turnieje? jak wyglądał twoja gra po tym coolerze na innych stołach?
- jaki miałeś nastrój przez resztę dnia?

Odpowiedz
Cytat
goHyper
Legacy Member

Troche sick że gość raisuje flop

NH!

Odpowiedz
Cytat
werter18
Oldschool Grinder

Pech i tyle, ale podoba mi się Twój bet - call na flopie, zostawiasz jego gorsze Ax i średnie pary w grze i szczerze mówiąc powinien mieć tu coś z tego zakresu :P

Odpowiedz
Cytat