Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 2.20 P* 88 300/600

6 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
230 Wyświetlenia
Rostek42
Oldschool Grinder

Gość to fish 46/6/1.2 30 % donk betu po próbce 40 rąk , 3 raz z rzędu na scary boardzie gra mi tą samą linię c/c flop donk turn.

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $600(BB) Replayer
SB ($11,420)
BB ($36,641)
UTG ($15,633)
UTG+1 ($24,137)
UTG+2 ($3,910)
MP1 ($58,965)
Hero ($18,593)
CO ($7,200)
BTN ($58,717)

Dealt to Hero 8♥ 8♦

fold, fold, fold, MP1 calls $600, Hero raises to $1,799, fold, fold, fold, fold, MP1 calls $1,199

FLOP ($5,128) J♣ J♠ 7♥

MP1 checks, Hero bets $3,299, MP1 calls $3,299

TURN ($11,726) J♣ J♠ 7♥ T♥

MP1 bets $6,600, Hero raises to $13,425 (AI), MP1 calls $6,825

5 odpowiedzi
imgoingtomirage
PokerStrategist

Ja tutaj 88 nie raisowałbym mając tyle osób za plecami. Jeśli jest takim donkiem na którego masz ready to warto je wykorzystać postflop.

3 raz z rzędu na scary boardzie gra mi tą samą linię c/c flop donk turn.

A widziałeś showdown i to z czym i na jakim boardzie tak robił?

simon1989
BlackMember

Napisane przez imgoingtomirage
Ja tutaj 88 nie raisowałbym mając tyle osób za plecami. Jeśli jest takim donkiem na którego masz ready to warto je wykorzystać postflop.

Ja to zawsze raisuje na donka bo zawsze dostaniemy kredyt na rękę i nie dostaniemy luźnego 3b czego nie chcemy na 30bb.

Aczkolwiek chodzi mi rónież o pytanie czy był widziany sd kiedykolwiek kiedy robił to samo ??

Rostek42 Autor wątku
Rostek42
Oldschool Grinder

Napisane przez simon1989

Napisane przez imgoingtomirage

Ja to zawsze raisuje na donka bo zawsze dostaniemy kredyt na rękę i nie dostaniemy luźnego 3b czego nie chcemy na 30bb.

Aczkolwiek chodzi mi rónież o pytanie czy był widziany sd kiedykolwiek kiedy robił to samo ??

SD po takiej akcji nie widziałem u niego .

simon1989
BlackMember

Jak patrzę na tą rękę i przede wszystkim na stack size prawdopodobnie wolę tutaj ch flop.

Po pierwsze jeżeli ma jakąs niższą parę, A high to i tak dostaniemy tutaj max dwa strity value. Po drugie budowanie na flopie puli wiąże się z tym, że przy donku na turnie mamy ogromne kłopoty(wiemy, że często to robi ale nie wiemy z czym, więc nie chcemy tutaj zgadywać nie mając feq na turnie). Dlatego ja tutaj pewnie zagram ch flop i prawdopodobnie call/call na wielu kartach na turnie i river.

As played ja to folduje bo w jego range jest też masa T9, T9 itp które teraz Cię biją a które postanowił chronić na turnie bo Ty masę range tutaj grasz cb na turnie a on może tego nie chciał. Ciężko mi zrozumieć często linie fishów ale jeżeli on ma af=1.2 to bet na tym turnie wygląda mocno i na mój gust nie często tu będziesz lepszy a nie lubię grać mega close i niepewnych spotów vs fish kiedy nie mam naprawdę solidnego reada.

Poza tym to co chciałem powiedzieć odnośnie ch back flopa to fish nie kmini, że mamy tutaj często sd value i chcemy kontrolować pulę więc wydaje mi się, że jeżeli miałby tendencje do donkowania to wtedy max zyski vs jego blefy najtańszym kosztem i kontrolujemy w jakiś sposób pulę.

Rostek42 Autor wątku
Rostek42
Oldschool Grinder

Napisane przez simon1989
Jak patrzę na tą rękę i przede wszystkim na stack size prawdopodobnie wolę tutaj ch flop.

Po pierwsze jeżeli ma jakąs niższą parę, A high to i tak dostaniemy tutaj max dwa strity value. Po drugie budowanie na flopie puli wiąże się z tym, że przy donku na turnie mamy ogromne kłopoty(wiemy, że często to robi ale nie wiemy z czym, więc nie chcemy tutaj zgadywać nie mając feq na turnie). Dlatego ja tutaj pewnie zagram ch flop i prawdopodobnie call/call na wielu kartach na turnie i river.

As played ja to folduje bo w jego range jest też masa T9, T9 itp które teraz Cię biją a które postanowił chronić na turnie bo Ty masę range tutaj grasz cb na turnie a on może tego nie chciał. Ciężko mi zrozumieć często linie fishów ale jeżeli on ma af=1.2 to bet na tym turnie wygląda mocno i na mój gust nie często tu będziesz lepszy a nie lubię grać mega close i niepewnych spotów vs fish kiedy nie mam naprawdę solidnego reada.

Poza tym to co chciałem powiedzieć odnośnie ch back flopa to fish nie kmini, że mamy tutaj często sd value i chcemy kontrolować pulę więc wydaje mi się, że jeżeli miałby tendencje do donkowania to wtedy max zyski vs jego blefy najtańszym kosztem i kontrolujemy w jakiś sposób pulę.

Ciekawy sposób ale nie sądzisz, że tracimy już jednego streeta value od jego niskich parek 22 - 66 może jakieś 7x co wszystko na turnie jeżeli spadnie jeszcze jedna wyższa karta (niż jego parka) będzie grał c/f ? Pozatym mam tutaj najczęściej najlepszą rękę i chcę ją chronić. No i drugie co robię jeżeli przeczekam a na turnie spanie K lub A ? Do leada się zrzucam a do przeczekania, check z zamiarem call any river without str8 draw card ? Czy po prostu check i fold do beta any river ?