Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

45 nt wczesna AJs

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
289 Wyświetlenia
avallach
PokerStrategist

Głównie chodzi o to, ze taki duzy bet z jego strony uznałem za jakiś blef, ewentualnie dwie pary z 5.
o przeciwniku niewiele mogę powiedziec 20/20 ale tylko 50 rak.
Nie betuje turna bo jestem przekonany, ze mam najlepsza ręke, któa moze się stac nutsem wiec świadomie daje mu szanse dobrac, ale zablefować zwłaszcza, ze mam pozycje.

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $50(BB) Replayer
SB ($1,365)
BB ($1,940)
UTG ($2,140)
UTG+1 ($878)
UTG+2 ($2,260)
Hero ($1,735)
CO ($1,225)
BTN ($3,167)

Dealt to Hero A♦ J♦

fold, fold, UTG+2 raises to $125, Hero calls $125, fold, fold, fold, fold

FLOP ($325) 6♦ 8♦ A♣

UTG+2 bets $195, Hero calls $195

TURN ($715) 6♦ 8♦ A♣ J♣

UTG+2 checks, Hero checks

RIVER ($715) 6♦ 8♦ A♣ J♣ 5♥

UTG+2 bets $786, Hero raises to $1,415 (AI), UTG+2 calls $629

UTG+2 shows 5♣ 5♠
(Pre 52%, Flop 6.3%, Turn 2.3%)

Hero shows A♦ J♦
(Pre 48%, Flop 93.7%, Turn 97.7%)

UTG+2 wins $3,545

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
manuelos
PokerStrategist

Nie betuje turna bo jestem przekonany, ze mam najlepsza ręke, któa moze się stac nutsem

I to był największy błąd w tym rozdaniu. Ziomek, jeżeli widzi że grałeś call pre, call flop, wie że najprawdopodobniej już Cię nie wyrzuci z rozdania i będzie grał x/f lub x/c w najlepszym przypadku. Dodatkowo board jest mega mokry i ty nie możesz sobie pozwolić no to żeby ziomek dobrał cokolwiek bo jest masa fd, str8 draw czy jakiś randomowych rąk które otwierał i może z dupy trafić np. tripsa czy seta. Ty chcesz na turnie budować pulę(bo obecnie jest mała), bo dostajesz value własnie od drawów czy słabszych asów poza tym tu musisz chronić swoją rękę. Najprawdopodobniej ziomek jeśli nie trafi na river zagra Ci tu check/fold river, blefować będzie naprawdę rzadko, a nawet jak zagra to bet/fold bo pulę utrzymał stosunkowo małą(własnie przez twoją pasywność na turnie).

Taki sizing na river oznacza najczęściej mega moc i ja jestem w stanie to spasować z moim stackiem i pozostałą ilością żetonów na tym poziomie bb.
Tak naprawdę ręce od których masz value, które tu on może raisować w taki sposób to niższe 2 parki, ale raczej gra on tu za tyle z setami stritami.

Pre flop samo dołożenie mi się podoba bo nie najczęsciej wyizolujesz się już tylko na lepsze ręce a kilku graczy za tobą ma decyzje.

Flop też spoko ponieważ mimo drawów twoja ręka jest za słaba na stack off w tym momencie. Poza tym masz pozycje i bardzo dużo informacji uzyskasz dzięki jego decyzji(sizingowi) na turnie.

Odpowiedz
Cytat
TEIGREKPE
Oldschool Grinder

Można tu czasem pokusić się o re-raise na flopie z TPGK i z nutsowym fd, ale to zależy głownie od przeciwnika. Jeżeli wiesz że ma tendencje do spazzów i do agresywnej gry możesz tu grać call i dawać mu się wystrzelać jeszcze na turnie. Bo jeśli jest stosunkowo pasywny i ogarnia to on Ci tam już będzie zawsze grał check/fold, a ciężko jeszcze teraz na flopie będzie mu zrzucić jakiegos Ax, który spokojnie może mieć czy drawa.

Skoro już jednak przeczekałeś flopa, to turn musisz uderzać jak pisze manuelos.
Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat