Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

45 non turbo FT TT

10 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
423 Wyświetlenia
avallach
PokerStrategist

mam 15bb TT to trochę za słaba ręka zeby grac postflop.
Grając all in od razu chciałem zniechecic bigstacka do gry, a grac o stacki z dwoma pozostalymi zwłaszcza, ze BB ma staty 36/22 a SB 33/15. Jedynie bigstack ma 11/8 i to po 200handach.

czy w takiej sytuacji jednka nie lepiej grac minraise i grac na stacki z kazdym, a do 3betu od Tight Bigstack foldowac?, czy na 15 bb zawsze musze to grac?
Czy ktoś pomógłby mi okreslić poprawnie range zebym mógł wrzucic to do ICEmizera?

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $1,000(BB) Replayer
SB ($16,538)
BB ($9,637)
Hero ($14,857)
BTN ($26,468)

Dealt to Hero T♦ T♠

Hero raises to $14,797 (AI), BTN raises to $26,408 (AI), fold, fold

FLOP ($31,334) 8♠ 4♣ 7♠

TURN ($31,334) 8♠ 4♣ 7♠ J♠

RIVER ($31,334) 8♠ 4♣ 7♠ J♠ 3♠

BTN shows A♠ K♥
(Pre 43%, Flop 27.3%, Turn 27.3%)

Hero shows T♦ T♠
(Pre 57%, Flop 72.7%, Turn 72.7%)

BTN wins $31,334

Odpowiedz
Cytat
9 odpowiedzi
TEIGREKPE
Oldschool Grinder

Push jest tutaj na pewno dochodowy i nawet mi się tu podoba bardziej niż raise/call, bo jeżeli trafisz pod TOP range kogoś to i tak zakończyłoby się to AI, natomiast takim szipem unikasz jakiś mega wariancyjnych spotów od izolacji ziomków z jakimś szitem :)

A i pushem pokazujesz tak jakby "słabość", że możesz dostać czasem marginalny call.
Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Zbiru
BlackMember

Ten spot jest bardzo prosty;) Zawsze grasz tu minraise/call od każdego 3-beta. Co do ICMizera przydałaby się statystyka 3-bet, wobec tego co mam to BU bym dał 88+,AJs+,AQ+, te fisze wyglądają na agresywnych, ale nie ma pewności. Jak są pasywne to nie będą tu luźno re-stealować, jak są agresywne to mogą to robić dość szeroko (np. około 25% - 22+, A2s+, KTs+, QTs+, JTs, A2o+, KTo+, QJo). Musisz dużo obserwować podczas gry z czym Cię sprawdzają jacy gracze, z czasem wejdzie Ci bardziej w krew prawidłowe określanie ich range'ów. I popracuj też nad grą postflop, bo akurat TT są dość wygodną ręką do rozgrywania po flopie, szczególnie z pozycją.

Odpowiedz
Cytat
Artur90
Elite Grinder

Na 15bb nie powinieneś mieć pushing rangu. Jak ja widzę taki jam od tight gracza to od razu wiem, że on tam ma masę niskich pocketów których nie chce raise/ foldować.
TT to standardowy spot, gramy mini raise dla indukcji. To jest FT więc musisz obserwować dynamikę stołu. Żeby określić range przeciwników z jakim będą się odwijać potrzebne jest również Twoje zachowanie przy stole- grałeś luźno czy raczej tight? Dużo otwierałeś for steal na 15bb? BTN był agresywny czy odpuszczał?
Na sucho to:

Na pewno sprawdzasz BB. Jeżeli chodzi o SB i BB to decyzje opieram na dynamice/obserwacji. Pobaw się rangami i zobacz co musieliby wrzucać żeby Twój call z TT był dochodowy (chyba ja to już zrobiłem ;)).

Zbiru
Jeżeli dasz taki range BU to możesz callować QQ+.

Odpowiedz
Cytat
avallach Autor wątku
avallach
PokerStrategist

wow dzieki chłopaki za tak wyczerpujące odpowiedzi!!! jezcze tylko tydzien nauki i znowu zaczynam grac ciesząc się, ze wreszcie dostaję odpowiedzi na pytania ktore mnie nurtują:) :fdrink
ogólnie bylem dośc tight na FT a BU rownież.
dzieki za odpowiedzi jeszcze raz.
poza tym ciekawi mnie ten wykres z HRC. chodzi mi ot to czy w pierwszym przykladzie gdzi ja gram RAISE a BU 3betuje to moj call z 3,5% rangem zaklada, ze SB i BB dołączaja do gry? bo to chyba mocno wplywa na moj calling range? bo nie wiem co te niebieskie kropki oznaczaja...

Odpowiedz
Cytat
Artur90
Elite Grinder

SB I BB spasowali.

bo to chyba mocno wplywa na moj calling range?

Bardzo mocno.

Mam jeszcze Twoją rękę w HRC to wrzucę:

Tu masz pokazany swój calling range gdy SB lub BB sprawdzili 3bet/push BU. Jeżeli SB i BB dołączyliby do gry to powinieneś już wiedzieć z czym możesz sprawdzać ;)

Odpowiedz
Cytat
avallach Autor wątku
avallach
PokerStrategist

o! teraz kumam, chyba jak sie dorobie to wybiore HRC, bo teraz korzystam(o tyle o ile) z ICMizera i jakos mniej to przejrzyste dla mnie.
Wielkie dzieki Stary :fdrink

Odpowiedz
Cytat
Zbiru
BlackMember

@Artur90
BU musiałby być okropnym nitem, abym spasował tu po jego pushu. IMO dajesz blindom za małe range re-steala, to są dość agresywne fisze, dając im nieco szersze range i push BU z range jaki podałem jest niemożliwe, aby niedochodowo sprawdzać BU z tymi TT przy jego range'u 88+,AJs+,AQo (choć pewnie zagra więcej). Akurat range BU jest tu mniej ważny niż range re-steali SB i BB, bo statystycznie dużo częściej będziemy mieli do czynienia z obroną blindów.
Oczywiście w takich sytuacjach opieramy się głównie na obserwacjach i statystykach, ale chyba ciężko znaleźć tak mało broniących się graczy przed kradzieżą blindów, aby TT móc tu zrzucić po podbiciu. Chociaż może ja już po prostu dawno micro nie grałem, im wyżej tym więcej graczy stealuje i restealuje szerszym rangem.

Pozdro

Odpowiedz
Cytat
Artur90
Elite Grinder

Zbiru
Tak, masz racje- renge SB i BB są nitowate bo moim celem nie było ich ustalenie a zobrazowanie, że nawet na taki range nasze TT grają dochodowo. I w zależności od dynamiki stołu, obserwacji rozszerzam lub zawężam swój calling range.

Co do BU to jeżeli będzie się odwijał z 88+,AJs+,AQo to:

Jak mówiłem QQ+.

Odpowiedz
Cytat
Zbiru
BlackMember

Racja Artur, wydawało mi się, że nawet przypisując taki tight range BU tak "na oko" to call z TT również będzie EV+, natomiast musiały grać coś takiego 44+,A9s+,ATo+,KJs+ czyli conajmniej 10%. Hmm w STT ITM na 15BB nie potrafiłbym zrzucić TT, nawet wiedząc, że typ nie za szeroko będzie się odwijał, jakaś dziwna struktura w tych 45 jest;P

Odpowiedz
Cytat