Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

360os turbo 0.1$ KQo

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
243 Wyświetlenia
GarikSC2pro
PokerStrategist

Z natłoku stołów popełniłem miss cilick. Normalnie dla mnie sprawdzenie, ale czy nie lepsze byłoby podbicie i call na shorta, a fold na ewentualne re pushe od reszty?

(UTG +1) 42/12/25,0 po 26 rękach
(Button) 41/5/0,0 po 22 rękach
(BB) 19/11/0,0 po 21 rękach
VPIP/PFR/3Bet

PokerStars No-Limit Hold'em, 0.1 Tournament, 25/50 Blinds (8 handed) - PokerStars Converter Tool from http://www.flopturnriver.com

Hero (SB) (t1,305)
BB (t1,385)
UTG (t1,370)
UTG+1 (t390)
MP1 (t6,010)
MP2 (t5,680)
CO (t1,345)
Button (t4,090)

Hero's M: 17.40

Preflop: Hero is SB with Q, K
1 fold, UTG+1 calls t50, 3 folds, Button calls t50, 1 fold, BB checks

Flop: (t175) A, 4, 4 (3 players)
BB checks, UTG+1 checks, Button bets t50, BB calls t50, 1 fold

Turn: (t275) 10 (2 players)
BB checks, Button bets t50, BB calls t50

River: (t375) A (2 players)
BB checks, Button bets t500, BB raises to t1,235 (All-In), Button calls t735

Total pot: t2,845

Results below:

Spoiler

Button had A, 2 (full house, Aces over fours).
BB had A, 4 (full house, Aces over fours).
Outcome: Button won t1,422, BB won t1,423

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
OcoChodzi
Oldschool Grinder

Moim zdaniem call lepszy. Wyciągniesz stacki post-flop jak trafisz bo oni tam mają same gorsze Q i K.
Jak podbijesz to UTG najczęściej wrzuci lub callnie i BTN też - wtedy Ty musisz też wrzucić bo bijesz range BTN pewnie ok. 60/40 a grając call jesteś w trudnej sytuacji - pula wynosi 1k a Ty masz 1k za sobą i grasz bez pozycji. No a jak np BTN by wrzucił po tym jak UTG wrzuci/callnie to też masz ciężką decyzję. Nie przewiduję aby BTN pasował tu częściej niż 13% na Twój raise do 200.

Odpowiedz
Cytat
GarikSC2pro Autor wątku
GarikSC2pro
PokerStrategist

Możliwe, ale przy becie jest zawsze szansa na zgarnięcie puli pre.
Przy samym callu i tak trzeba by celować w dwie parki i tym podobne cuda. Nie twierdze, że sam call nie jest opłacalny, bo jest. Mnie ciekawi jeszcze jak sytuacja sie ma do izolacji.

Ciekawi mnie linia z raisem. Często jak pisałeś dostane call ze śmieciami, ale czy nie zrzucają takich śmieci na mój flop cbet?

Odpowiedz
Cytat
OcoChodzi
Oldschool Grinder

W tej fazie turnieju nie potrzeba Ci aż tak ściągać 100 żetonów preflop. Poza tym tak jak mówiłem - nie sądzę żeby on tam kiedyś pasował do izolacji 200. Moim zdaniem on w ponad 80% przypadkach calluje.

W tej fazie raczej celujemy w wyciąganie całych stacków preflop/postflop. A stackowanie się z KQo preflop to sprawa dość śliska.

Chodzi mi tu o to, że range BTN jest tak jakby capped i on nie ma tam lepszych Q lub K.

Dlatego callując i trafiając K lub Q grasz donk bet a calling station będę Ci dawać akcje nawet z 3 parami jak im się spodobają, drawami, nie mówiąc o 2 parach i gorszych top parach. Jeśli przeciwnik będzie miał 2 parę lub top parę to spodziewam się 3 stritów value czyli całego stacka.

Natomiast jak grasz raise to pula wynosi tak 500-1k i też wyciągniesz stacka w sytuacjach jak wyżej. Ale na flopie J 8 2 / A 9 2 itp wiadomo pasujesz i tracisz nie 25 żetonów a 200. A np jak będzie pula wynosić 1k to na flopie J82 to tak szkoda pasować 2overkarty(nie wiem czy moża w ogóle:P)

Natomiast jak przeciwnik trafi seta/2 pary a Ty np top pair to tak czy siak się z nim zestackujesz a jak już coś to łatwiej będzie Ci w przypadku mniejszej puli uciec z rozdania.

Tak ja to widzę ale czy tak jest to nie powiem Ci na 100% bo jeszcze za mało mam doświadczenia:P

Odpowiedz
Cytat
avril1991
Oldschool Grinder

W limpownych pulach zawsze warto przyjrzeć się potencjałowi naszej reki na postflop. Jeżeli ma potencjał nutsowy (set, kolor) to wolimy niskim kosztem robić multiwaye limpując, natomiast ręce które trafiają dobre top pary najlepiej jak zagramy góra w 2oobowej puli. Gram raise do 200 na preflpie i calluje all in shorta

Odpowiedz
Cytat