Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[180], turbo, 2,5$, 77, FT

7 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
440 Wyświetlenia
vikarsky
Oldschool Grinder

PokerStars - $2.28+$0.22|1500/3000 Ante 300 NL - Holdem - 4 players
Hand converted by PokerTracker 4

Hero (SB): 54,725
BB: 61,395
CO: 30,111
BTN: 123,769 (VPIP: 6, PFR: 3, 3Bet Preflop: 0, Hands: 33)

4 players post ante of 300, Hero posts SB 1,500, BB posts BB 3,000

Pre Flop: (pot: 5,700) Hero has 7♠ 7♣

fold, BTN raises to 6,000, Hero raises to 15,000, fold, BTN raises to 123,469 and is all-in, Hero ...?

Przedstawione powyzej statystyki BTN dotyczą progu 36-55 BB.

Nie potrafię ustawić w HRC sytuacji z moim 3betem, który nie jest pushem, więc nie wiem, czy opłacalnym jest sprawdzenie BTN w sytuacji, gdy przy stole mamy jeszcze gościa z 10bb.

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
OcoChodzi
Oldschool Grinder

Wybierasz opcje allow 4-bet i zmieniasz tam wartość resizing pot na taką jaką chcesz.

Czy te statystyki to mix rąk z każdej fazy turnieju wliczając blindy 10/20?

To jest deep FT - tu działa dynamika i aby dobrze ocenić rękę przydałyby się takie informacje jak:
czy gość stealował mało czy dużo? czy go 3betowałeś już? jak tak to czy tym sizingiem czy 3bet-allin? czy zagrałeś już 3bet/fold? czy pokazałeś jakieś słabe karty na showdownie? czy on 3betował dużo? czy BTN to bardziej reg czy fish? czy BB to reg/fish? czy na CO siedzi fish który zamierza się wyblindować za chwilę?

Bez opisu dynamiki bardzo ciężko ocenić prawidłowo rękę bo jest za dużo zmiennych.

Odpowiedz
Cytat
avril1991
Oldschool Grinder

Statystki będą zawsze mylące bo stack 36-55bb mamy w 95% przypadków w 1 3 poziomach blindów gdzie gra się ultra tight. Parki na 20bb i mniej eff jeżli chcesz restealować to tylko przez all in. 77 zdecydowani nie wyrzuce w takiej sytuacji, co do range ustal przecinkowi w HRC nawet tight raise/call range a zdziwisz się jak dobrze PP grają w takich sytuacjach.

Odpowiedz
Cytat
vikarsky Autor wątku
vikarsky
Oldschool Grinder

Napisane przez OcoChodzi
Wybierasz opcje allow 4-bet i zmieniasz tam wartość resizing pot na taką jaką chcesz.

No tak, miałem za duży sizing ustawiony, dlatego od razu pokazywał mi push. :ayfkm: Dzięki.

Tak więc prezentują się wyniki z HRC:

Okazuje się, że nawet przy jego open any two, moje siódemki powinienem zrzucić, a co dopiero call na jego push...

Napisane przez OcoChodziCzy te statystyki to mix rąk z każdej fazy turnieju wliczając blindy 10/20?

Raczej tak :facepalm:

Napisane przez OcoChodzi
1. czy gość stealował mało czy dużo?
2. czy go 3betowałeś już?
3. czy zagrałeś już 3bet/fold?
4. czy pokazałeś jakieś słabe karty na showdownie?
5. czy on 3betował dużo?
6. BTN to bardziej reg czy fish?
7. BB to reg/fish?
8. czy na CO siedzi fish który zamierza się wyblindować za chwilę?

przereplayerowałem ten FT i:
1. w normie, generalnie tylko 3x widziałem jego karty na showdownie: 2x AA (pierwsze limpowane, drugie open 2x ) i 1x AKo
2. nie
3. nie
4. nie
5. nie
6. w rankingach widnieje jako dobry reg
7. w rankingach widnieje jako dobry reg
8. reg

Napisane przez avril1991
co do range ustal przecinkowi w HRC nawet tight raise/call range a zdziwisz się jak dobrze PP grają w takich sytuacjach.

To wiem, pytanie brzmiało: "czy opłacalnym jest sprawdzenie BTN w sytuacji, gdy przy stole mamy jeszcze gościa z 10bb."

Odpowiedz
Cytat
OcoChodzi
Oldschool Grinder

No właśnie przed tym jak Ci odpowiadałem to sprawdziłem i dziwiłem się że 3bet do 15k jest opłacalny tylko z 88+

Po tym co napisałeś zdecydowałbym się na fold po jego 4becie bo zazwyczaj mały 3bet na takim stacku oznacza nutsy. Poza tym to Twój pierwszy 3bet. Do tego gracie mniej więcej unk vs unk, tzn. nie masz na niego 2k+ rąk.

Odpowiedz
Cytat
avril1991
Oldschool Grinder

Na 18bb nie powinieneś 3b/f lub 3b/f tak mocnej reki jak 77. Mam na myśli push jako resteal jeżeli chcemy grac w tym rozdaniu.

Odpowiedz
Cytat
OcoChodzi
Oldschool Grinder

No tak tak, ale założyłem że vikarsky to wie bo sprawdzał rękę w HRC z 3bet allinem i z pewnością obczaił sobie range.
Jak coś to ja tutaj nie proponuję grać w żadnym wypadku 3b/f, odpowiadałem tylko na pytanie.

Odpowiedz
Cytat