w zyciu nie graja podobnie bo roznica miedzy regiem ktory tylko pushuje swoje rece ale malo sparwdza i generalnei unika konfrontacji a takim co ma 18% resteal z bb jest ogromna.na pierwszego moge grac raise/fold z poznych pozycji z atc a na drugiego albo tylko pushuje albo gram raise/call trapujac z okreslonym range. Takie niby drobnostki robia wielak roznice w roi bo unikamy spotow w ktorych mozemy odpasc z turniejow (bo jak ktos kto ma 3,5% 3betu i 5% restealu sie wysyouje to zakladamy ze ma pewnie AQ+,99+)
ja mam pelno takich notek na 45m na przyklad jednego rega stad certha calluej zawsze bardzo szeroko z sb i ciasno jak jest na wczesniejszych bo wiem ze gra standarowo i wiele stolow wiec w zyciu sie nie dostosuje;)
tak samo bb fold to steal nawet random gracze roznie reaguja jeden p[asuje wszystko non premium inny wszystko flatuje, a oni wbrew pozorom sie powtarzaja, wystarczy klikaset turniejow i jzu sie ma konkretne wzorce gry dla wiekszosci spotykanych regow i czesci randomow
ja filtruje wedlug wielkosci stacka powyzej i ponizej 20bb bo wiekszosc graczy gra podobnie ponizej 20bb(maja okreslone wzorce stealowania z roznych pozycji) a to co opwyzej to mnei srednio interesuje