Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

180T JTo 600/1200

21 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
1,744 Wyświetlenia
kloose
Elite Grinder

Poker Stars No Limit Hold'em Tournament - t600.00/t1200.00 Blinds - 8 players - View hand 1987628
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

SB: t12580.00 10.48 BBs - VPIP: 31, PFR: 23, 3B: 11, AF: 2.0, Hands: 404
BB: t5235.00 4.36 BBs - VPIP: 0, PFR: 0, 3B: 0, AF: NaN, Hands: 23
UTG: t37097.00 30.91 BBs - VPIP: 44, PFR: 34, 3B: 13, AF: 3.0, Hands: 32
UTG+1: t17775.00 14.81 BBs - VPIP: 11, PFR: 8, 3B: 5, AF: 3.0, Hands: 234
Hero (MP1): t9957.00 8.30 BBs - VPIP: 21, PFR: 17, 3B: 7, AF: 1.9, Hands: 148594
MP2: t12933.00 10.78 BBs - VPIP: 0, PFR: 0, 3B: 0, AF: NaN, Hands: 7
CO: t13089.00 10.91 BBs - VPIP: 15, PFR: 11, 3B: 7, AF: 2.3, Hands: 167
BTN: t16596.00 13.83 BBs - VPIP: 14, PFR: 11, 3B: 7, AF: Infinity, Hands: 243

Pre Flop: (t1800) Hero is MP1 with T :heart: J :club:
2 folds, Hero raises to t9832, 1 fold, CO raises to t12964, 1 fold, SB calls t11980 all in, 1 fold

Flop: (t36192) 2 :club: 4 :heart: 7 :spade: (3 players - 1 is all in)

Turn: (t36192) 3 :heart: (3 players - 1 is all in)

River: (t36192) K :spade: (3 players - 1 is all in)

Odpowiedz
Cytat
20 odpowiedzi
Mocnym
Oldschool Grinder

Standard. Dobry push.

Odpowiedz
Cytat
tmfinger
Elite Grinder

Jak wyżej, oczywiście dobry push, grasz w tym spocie spokojnie JTo. Zastanawiam sie nad T9o i myśle, ze również załapałoby się w tym spocie

Odpowiedz
Cytat

to jest marginalny push biorac pod uwage ze bb nas sprawdzi z szerokim rangem co do ktorego jto mocno ssie (czyili wiekszosc asow broadwaye wiekszosc par)

www.pokericmcalculator.com/icmizer/#PFnh

On tu powinien callowac lekko 30%

Odpowiedz
Cytat

kaczor1978
Jak zapisałeś spot w postaci takiego linku? Trzeba mieć wykupioną subskrypcje, aby mieć dostęp do tej funkcji?

Ustawiłeś niepoprawne ante, a BB dałeś trochę za małą Kx'ów i rąk kombinacyjnych typu 98s. Niemniej jednak słuszna uwaga. JTo to totalny bottom, a T9o odpada na pewno. Przy luźniejszych statystykach BB jestem w stanie nawet JTo odpuścić.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez evLeisure
kaczor1978
Jak zapisałeś spot w postaci takiego linku? Trzeba mieć wykupioną subskrypcje, aby mieć dostęp do tej funkcji?

Ustawiłeś niepoprawne ante, a BB dałeś trochę za małą Kx'ów i rąk kombinacyjnych typu 98s. Niemniej jednak słuszna uwaga. JTo to totalny bottom, a T9o odpada na pewno. Przy luźniejszych statystykach BB jestem w stanie nawet JTo odpuścić.

Czesc
Do 5 kalkulacji dziennie masz za darmo, tam z prawej strony jest opcja save current result gdzie mozna zapisac link
Ja wykupilem subskrypcje bo ten soft jest duzo lepszy niz sngwizard, pozwala ustawic dowolny zakres callowania i pushowanai dla przeciwnikow oraz bierze pod uwage sytuacje w ktorej mamy remis.Pozwala tez policzyc icm dla polfinalowych stolow (lub nawet wiecej stolow) co jest obecnie ewenementem na rynku. Na przyklad dla 45 osob przy 12 left mamy jzu dosc mocny icm tax.Soft pozwala tez liczyc (niestety tylko dla 6 graczy) icm metoda bena gesslera ktory bardziej uwzglednai stack utility.

Odpowiedz
Cytat

Orientowałeś się może jak ICMIZER wypada na tle HoldemResources? Zastanawiam się, który program kupić.

Masz jakieś materiały nt. metody liczenia ICM'u Bena Gesslera? Nic nie mogę o tym znaleźć.

Odpowiedz
Cytat
radbar
PokerStrategist

Napisane przez evLeisure

Masz jakieś materiały nt. metody liczenia ICM'u Bena Gesslera? Nic nie mogę o tym znaleźć.

http://www.pokericmcalculator.com/en-us/articles/ben-roberts-icm-model/

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez evLeisure
Orientowałeś się może jak ICMIZER wypada na tle HoldemResources? Zastanawiam się, który program kupić.

z holdem recources korzystalem jak byla wersja beta i nie wiem jak to wyglada teraz ale to raczej standardowy soft,jak masz sngwizard to nie potrzeba Ci holdem recources.Poza tym zbytnie skupianie sie na zakresach nasha jest wedlug mnie powaznym bledem,ale to temat na inna dyskusje.
Icmizer robi rzeczy ktorych nie robia na razie inne softy i to jest jego wielka przewaga,liczy tez zakresy dla 4betu czego inne softy tez chyba nie robia.Icmizer liczy tez oczywiscie nasha bez problemu i ustala zakresy rak
aha i zeby nie bylo nie jestem fanboyem zadnym ,mam tez sngwizard ale na razie nie korzystam bo wkurwia mnie sztywno ustalony zakres rak

To jest ben roberts przepraszam,robie kilka rzeczy na raz
http://www.pokericmcalculator.com/en-us/articles/ben-roberts-icm-model/

W icmerze mozesz wykupic chyba jeden miesiac i poprobowac,jak ktos zarabia na pokerze to nie sa wielkie pieniadze a oboje wiemy ze w tej grze wygrywa edukacja poparta dyscyplina.
Podobnie chyba mozesz wyprobowac holdem recources i ocenic co Ci bardziej odpowiada

"Zaawansowani pokerzyści będą mogli dążyć do "perfekcyjnej" nieeksploatowalnej gry, pracować nad swoimi zakresami i analizować decyzje push/fold."

Swoja droga nei wiem kto pisal te reklame Holdem recources tutaj ale ten fragment jest niezla bzdura bo gra optymalna rozni sie w pokerze znaczaco od gry nieeksploatowalnej.Ludzie nie calluja nashem (z rzadkimi wyjatkami reg vs reg jako sbvs bb) dlatego optymalna gra znaczaco rozni sie od "nieeksploatowalnej"

Odpowiedz
Cytat

Też nie rozumiem czemu tak usilnie w SNG Wizardzie zachowują sztywne ustalanie range'ów. W HR można ustalać range swobodnie, ale liczenia range 4beta ani ICM'a na sFT nie znalazłem. Nie jestem pewny, ale zdaje mi się, ze w ogóle wywalili w nim chipev i dają jedynie możliwość liczenia w ICM'ie... Program wydaje mi się na siłę skomplikowany i nieintuicyjny.

Skorzystałem z rady i po prostu wypróbowałem HR. Nie ma porównania do ICMIZERA.

ICM wg. Bena Roberts'a już mi więcej mówi. Chociaż na początku nie skojarzyłem, że mogłeś się pomylić.

Nikt ogarniający nie będzie grał w 100% nashem ani stosował nieexpoitowalnych range'ów kiedy przeciwnik nie potrafi nas exploitować ;) Reklama napisano jak to reklame - aby brzmiała dobrze.

Odpowiedz
Cytat

Konczac juz temat (zeby nie bylo za duzo offtopow) jedyna przewaga sngwizard to mozliwosc policzenai sytuacji z wieloma limperami,ale niestety przez sztywny schemat rak ciezko to realistycznie zamodelowac(bo slabi gracze limpuja rzeczy typu j2s duzo chetniej niz k8o na przyklad).Icmizer na razie nie uwzglednia wielu limperow,na szczescie to jest dosc latwa sytuacja ja po prostu jak mam wielu limperow wsuwam kazda pare,A8+,A2s+,wszystkie suited broadwaye i w zaleznosci od mojego stacka wszystkie broadwaye.Dead money jest tyle ze kazda z tych rak jest prawie na bank profitowa(mozna uciac troche suited asow jak ktos sie uprze)
Koles pracuje tez nad softem i ciagle wprowadza poprawki wiec chyba mu napisze zeby to uwzglednil,ewentualnie jak wyjdzie sngwizard2 to moze bedzie konkurencja

Odpowiedz
Cytat

Faktycznie zbaczamy z tematu coraz bardziej ;)

Wszystko zależy jak widzimy limping range villainów. Dając im coś takiego 99-22, A9s-A2s, KTs+, A9o-A2o, KTo+ brodwaye tracą na wartości na rzecz Ax'ów, ale jeśli z ich range'u wywalimy Kx'y dzieje się na odwrót.

W takich spotach imo nie wolno przeceniać niskich Axs'ów oraz brodway'ów off.

Wrzucę sobie to do Wizza i jeszcze porozkminiam.

Odpowiedz
Cytat

te co podales ta sa rece ktore nas ewentiualnie callna ale sam limping range to jest jeden wielki chaos Ax+,J2s,56o,92s etc etc generalnie duzo suited rak i niskie asy sa w modzie
Czasami limpuja tez monstery ale to rzadkosc
dlatego z offsuited asow to jednak minimum a8+ a nawet at bo jestesmy narazeni na dominacje za to kj kontra a9 juz calkiem dobrze gra biorac oddsy i dead money pod uwage
axs tak jak mowisz tez narazamy sie na dominacje ale mamy lepssze equity wiec mozna pewnie cos a6s juz pchac

Odpowiedz
Cytat

Jak najbardziej podałem range, który nas callnie. Na wielu graczy mamy push z tym, co w rzucamy FI, a nawet szerzej, bo ich calling range to jakiś 1% limping range'u, więc są oni tylko i wyłącznie dead money zmniejszającym nam wymagane equity do pusha. Jednakże nie lubię rozpieprzać stacka w takich spotach, więc przyjmuje gorszy scenariusz - minimalne FE, które zmusza mnie do wyboru rąk dobrze grają na calling range.

Mało widzę Ax'ów wyższych od A9 w limp/call range'u, więc biorąc pod uwagę narażanie się na dominacje lecieć powinno A7o, które na na taki range gra świetnie oraz A6s jeśli chcemy flipować, a A7s jeśli chcemy mieć naprawdę solidną przewagę. Jednakże ustalenie który Ax'y ma lecieć biorąc pod uwagę tylko Ax'y w range'u villaina nie jest za dobrym pomysłem, ponieważ equity Ax'ów jest diametralnie inne kiedy do range'u villaina dodamy np. PP.

Tak jak pisałem. Nasz range powinien się dość znacznie różnić zależnie od tego na co obstawiamy villaina. Std. w sumie.

Najlepiej pobawić się w SNG Wizardzie i zobaczyć jak co gra. Chociaż jak tak teraz myślę to zabawa w Equilabie byłaby lepszym rozwiązaniem, ponieważ fishowskie range są strasznie niestandardowe, więc nie ustawimy ich w Wizardzie.

Odpowiedz
Cytat
tmfinger
Elite Grinder

A ja proponuje jednak wszystkim przeniesc OT w odpowiednie miejsce, a zastanowić się nad reką i strukturą naszego range w tym rozdaniu. Przy tight MP2, agresywnych CO-SB i tight shorcie, spokojnie gram w tym miejscu 30%. Nie wiem jak Wasze ale moje 30% wygląda tutaj tak 22+,A7+,A2s+,KT+,K5s+,QT+,Q7s+,JT,J7s+,T9,T7s+,97s+,86s+,76s

Odpowiedz
Cytat

na mp2 i BB mamy sladowa ilosc rak poza tym sa one niefiltrowane pewnei wedlug stacka co szczegolnie w przypadku regow jest bardzo mylace bo sa oni bardzo tight we wczesnej fazie i z uplywem czasu rozszerzaja zakres.
Zgadzam sie ze range dobry w sumie taki mam akurat dla 8bb na Hj chociaz jto jzu jest bottom a T9 trzeba mocno optymistycznie pozakladac calling range za nami.
Z drugiej strony podobno te decyzje ktore sa najbardziej EV neutralne budza najwiecej sporow na forach;)

Odpowiedz
Cytat
tmfinger
Elite Grinder

Moim zdaniem trzeba się upenić co do tego jak wygląda struktura naszego range, jeśli ktoś wrzuci tylko JTo i nie bedzie grał T9o, to nie bedzie tragedii. Ale są tacy, którzy zagraliby w tym spocie np. A5o, a nie grali T9o. ja obstawiłem regów za sobą agresywnie. Ci na których mamy małą próbkę, to są po prostu słabi gracze i mamy na nich bardzo duże FE. Wyjątkiem byłaby sytuacja, gdzie tego typu gracz jest bardzo nabudowany, wtedy jest on nieobliczalny i nie można zakładać dużego FE na niego

Odpowiedz
Cytat

zgoda, roznimy sie jednak troche tym ze ja w takich spotach patrze na staty typu bb fold to steal filtrowane dla stacka ponizej 20 blindow oraz resteal dla bb sb jesli gram raise/fold albo raise/call.Mowimy oczywiscie o poznych pozycjach,czasami jak mam za soba 4 graczy z wysokim fold to steal to moge i spekulacyjnie bardzo poszerzyc zakres z pusha z hijacka albo otwierajac niemal atc

Sorki za zamieszanie tak czy inaczej z jto bledu nie ma

Odpowiedz
Cytat
tmfinger
Elite Grinder

w tych turniejach nie ma większego sensu filtrowanie statystyk, ponieważ wprowadzą zamieszanie. Jesli chodzi o regów grają oni w miarę podobnie, a na słabych graczy bedziesz miał generalnie zbyt małe próbki aby te statystyki były wiarygodne. Poza tym 20BB przy reg bedzie rozgrywał zupełnie inaczej przy 50/100, a inaczej przy 500/1000

Odpowiedz
Cytat

A propos filtrowania statystyk zgadzam się w pełni z tmfingerem. Tutaj wypowiedziałem się na temat bezsensowności filtrów w 180tkach.

Różnica w podejściu do T9o wynika z różnicy w podejściu do fisha na stacku <4BB.

Wiadomo, że fish na ~10BB jest tight, a jeśli spada to jakiś 7BB? 6-5BB? to jest zazwyczaj skałą. Jednakże IMO fish od jakiś <4BB jest podobnie nieobliczalny jak fish na deep'ie.

Przy powyższym założeniu ręce kombinacyjne nie wypadają już tak dobrze ;)

Heh. Coś w tym jest, że najbardziej ev neutralne ręce budzą najwięcej kontrowersji ;)

Odpowiedz
Cytat