Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Tt

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
143 Wyświetlenia
owzone1990

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.02(BB) Replayer
SB ($6.71)
BB ($2)
Hero ($2.16)
BTN ($6.14)

Dealt to Hero T♥ T♠

Hero raises to $0.07, fold, SB raises to $0.22, fold, Hero calls $0.15

FLOP ($0.46) Q♠ 2♠ K♣

SB checks, Hero bets $0.28, SB calls $0.28

TURN ($1.02) Q♠ 2♠ K♣ J♥

SB bets $0.51, Hero calls $0.51

RIVER ($2.04) Q♠ 2♠ K♣ J♥ 8♣

SB bets $2.04, Hero folds

SB wins $1.91

SB Hands: 52.
Vpip: 29, PFR: 18, 3bet: 14.3
Agg: 1.7 cbet: 50

Dość dziwna linia gry small blinda. po tym jak zaniechał cbeta, stwierdziłem, że muszę zaatakować. zdziwił mnie jego donk a turnie ?( sprawdziłem mając OESD. Zastanawia mnie z jakim mniej więcej rangem mógł podobnie zagrać.

2 odpowiedzi
kNoq001

pf: zalezy od tego czy wiesz jak on gra postflop, jak czesto cbetuje i poddaje sie na turnie, z jakim rangem 3betuje (probke masz za mala aby okreslic jego 3bet)
wiec pewnie standardowo bym zagral po prostu fold aby nie pakowac sie w marginalny spot na nl2 gdzie Twoim zadaniem jest koszenie fiszy a nie zabawa z pseudo ogarnietymi graczami ktorzy gdzies tam dorwali tabelke rak startowych

as played, flop rowniez betuje po jego checku tylko troche wyzej, nie chce dac mu tanio dobrac do flusha, czy tez jakiegos gutshota
gdy calluje to jego range sa to glownie jakies pockety 99-JJ, fd, Qx

na jego donka turn bym sie juz skladal, zauwaz, ze jesli trafisz OESD to na stole beda lezaly 4karty do strita, wiec ciezko Ci bedize wyciagnac stacka, bo Twoja reka bedzie strasznie czytelna + gdy wpadnie :spade: moze tym bardziej zabic akcje

AutystycznyAndrzej

Preflop: zazwyczaj fold, Twoja overpair gdy spadnie 8xx albo nie dostanie value, albo zostanie zestackowana przez JJ+.

Flop: nie podoba mi się betowanie, ponieważ jeśli spojrzymy na jego zakres preflop to... on coś ma! Spodziewam się że prawie nigdy nie spasuje na Twój bet. Jeśli by nic nie miał, to by to betował. AJ, AT by cbetował. Jeśli checkuje, to w jego zakresie zazwyczaj widzę albo słabe Kx, albo coś typu AQ/JJ. Jeśli betujesz, to na pewno nie będzie to value bet!

Chcesz go wyrzucić z AQ/JJ? Wtedy musisz betować turn (a czasami wrzucić AI na river). Ja wolę zagrać check behind i spasować na większości turnów. Grając check mówi mi: "mam Qx/JJ" i nie próbuje go z tego wyrzucać.

Tak jak zagrałeś, to na turnie sprawdzenie jest marginalne ponieważ Twoja ręka nie da Ci value na river.