Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AKs

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
151 Wyświetlenia
owzone1990

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.02(BB) Replayer
SB ($4.84)
BB ($1)
UTG ($2.08)
UTG+1 ($6.13)
Hero ($3.21)
BTN ($0.87)

Dealt to Hero K♠ A♠

fold, UTG+1 calls $0.02, Hero raises to $0.09, BTN calls $0.09, fold, BB calls $0.07, fold

FLOP ($0.30) 3♦ 7♦ 9♠

BB bets $0.06, Hero calls $0.06, BTN folds

TURN ($0.42) 3♦ 7♦ 9♠ 2♦

BB bets $0.14, Hero folds

BB wins $0.40

Nie wiedziałem zbytnio jak mam rozegrać tą rękę. Jego niski donk na flopie co może oznaczać? flushdraw? made hand jakąś? Postanowiłem callnać mając overcards i backdoora. raise by coś pomógł?.

3 odpowiedzi
kNoq001

ja to zawsze raisuje
callujac oddajesz mu inicjatywe i mowisz "mam slabo, jak zabetujesz znowu to sie zrzuce" takie donki na flopie to przewaznie:
•fd - raisujac dostajesz $
•jakies 3x, 7x - albo skladaja sie na raise na flopie, albo na turnie (tutaj mozesz barrelowac czesto turna poniewaz czesto spadnie jakies T+ ktore bedzie dla niego scary)

siweq86

Ja wolę raise/fold w takich sytuacjach gdy przeciwnik ma cały stack i gram w HU. Tutaj zdecydowałbym się jedynie na call flop i fold przy takim turnie, ponieważ myślę, że nie masz fold equity, przeciwnik ma mały stack, a taki board dobrze trafia w range słabego gracza.

AutystycznyAndrzej

Flop: mniej więcej traktuje jak check, czyli jeśli bys cbetował ten board to go raisuj, a jakbyś grał check wtedy sprawdź jego niskiego beta.

Tego boardu w 3 osoby raczej nie cbetuje, ponieważ oboje są słabymi midstackami i mogą sprawdzić z wieloma rękoma których nie wyrzucisz. Na nich nie chcę barrelować, bo nie wiem czy cokolwiek zrzucą na turnie. Gram call i liczę na A/K/. Na turnie żadna z tych kart się nie pojawia i uciekam z rozdania.