Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Qt

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
299 Wyświetlenia
siadejpan

$0.02/$0.04 No Limit Holdem
4 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
CO focus6478 ($16.20)
BTN Hero ($6.47)
SB jaloff ($1.82)
BB josecamola ($4.72)

Pre-Flop: ($0.06, 4 players) Hero is BTN Q♦ 10:club:
focus6478 calls $0.04, Hero raises to $0.24, 2 folds, focus6478 calls $0.20

Flop: 8♥ 9♣ 5♥ ($0.54, 2 players)
focus6478 checks, Hero bets $0.40, focus6478 calls $0.40

Turn: Q♥ ($1.34, 2 players)
focus6478 checks, Hero bets $0.68, focus6478 calls $0.68

River: A♠ ($2.70, 2 players)
focus6478 checks, Hero checks

Final Pot: $2.70
focus6478 shows HIGH_CARD ACE
4♣ J♣ lol :D
Hero shows PAIR QUEEN
Q♦ 10:club:

focus6478 wins $0.00 ( lost -$1.32 )
Hero wins $2.57 ( won +$1.25 )

Wiem że chlop cs, ale miałem na flopie 2overkarty + gutshot

4 odpowiedzi

Witam,

ciekawe do czego zbierał:),

a co do twojego rozegrania.

PF.
QTo to bardzo marginalna ręka żeby izolować przeciwnika , szczególnie csa , zrobiłem obliczenie w equilatorze dla zakresu przeciwnika 40%- najwyższe pokety

Gracz 1: 48,399% QTo
Gracz 2: 51,601% JJ-44, A2s+, K2s+, Q2s+, J2s+, T6s+, 95s+, 86s+, 75s+, 64s+, 53s+, 43s, A4o+, K7o+, Q8o+, J9o+, T9o

I wychodzi na to że twój raise jest for value dla przeciwnika szczególnie że nie masz fold equity na pf i Flopie. trzeba się nad tym zastanowić

FLOP I TURN
Wszystko ok. Można trochę większy zakład na turnie za np 2/3 puli czyli 80-85c for free showdown.

Co do tych cbetó na csów jeszcze napiszę.

Jeśli masz inicjatywę , na jakimś suchym flopie np K72rainbow to naprawde nie martw się i wal cbeta na każdego przeciwnika,

siadejpan Autor wątku
siadejpan

skad wziales to 40%?? powinno byc jakieś 90, jeżeli calluje izoraise z any 2 suited.

Sorki to nie jest 40% , z braku czasu walnąłem posta bez wcześniejszego przeczytania. Dałem mu zakres 50%/60%/70% co jest trochę przesadą bo średnio cs nie gra az tak złych rąk O co mi chodzi?

Jeśli powiedzmy cs ma vpip 70 i PFR 0 to po twojej izolacji , czasem coś zrzuci czyli powiedzmy sprawdzi twój raise z 60% a przeciwko takiemu zakresowi masz

Gracz 1: 50,822% QTo
Gracz 2: 49,178% 22+, A2s+, K2s+, Q2s+, J2s+, T2s+, 95s+, 85s+, 74s+, 64s+, 54s, A2o+, K2o+, Q5o+, J7o+, T7o+, 97o+, 87o, 76o

A to tylko przyjmując ze on zawsze zagra z tymi rękoma call, tak na prawdę on czasem zagra call z j4s a czasem zrzuci Q7s w zależności od weny.
W każdym razie twoje equity ledwo oscyluje naokoło 50% a to nie starcza nawet na opłatę rake.

W tym zakresie są prawie wszystkie suited ręce i tak dalej. Widać tutaj że twój raise jest marginalny , ja dla zasady izoluje QTs,QJs,QJo to już dla mnie ręce graniczne czasem z nimi izoluje czasem nie QTo sobie odpuszczam ona nie ma zadnego potencjalu na monstera a top pary jakie trafisz będą bardzo słabe.

Co do tych cbetów.
Nie można przyjmować że każdy twój przeciwnik na niskim limicie to calling station, np w rozdaniu które grałeś z AJo twój przeciwnik to loose aggressive czy nawet maniak a z nimi musisz uważać jeszcze bardziej.

Ja na jednego przeciwnika flopie zawsze gram cbet, jeśli to calling station czy inny gracz loose to stawiam co do flopa trochę większe wymagania np flop musi być suchy i musze mieć co reprezentować. Na 2 przeciwników gram cbeta tylko na naprawde ładnych flopach np K4s8s jest dla mnie boardem na którym gram cbeta na 2 przeciwników którzy potrafią zrzucić , a na flopie K72 gram nawet na 2 calling station i oni naprawdę zrzucają dość często żeby to było dochodowe.

W twoim przypadku grasz cbeta ze względu na to że masz overcards i gutshota więc tak jakby masz jeszcze equity w puli.
W arcie o cbetach nie jest napisane zeby odpuszczać zawsze cbeta przy calling station, chodzi tylko o to zeby brac swoich przeciwników pod uwagę i nie grac cbeta zawsze.

simon1989

Ok Twoje equity vs jego range może jest marginalne ale postflop masz rewelacyjnie implied oddsy dlatego ta izolacja jest tutaj z QT zdecydowanie for value i spokojnie od takiego donka wyciągniesz masę kasy jak trafisz conajmniej na dwóch jak nie na trzech stritach tylko z tp.

Na flopie gram check behind bo tutaj nie masz feq a jednak budowanie puli z tą ręką na tym boardzie jest troszkę złym pomysłem w moim odczuciu. Na turnie masz ez value bet a na river również czekam bo masz spore value na sd a jednak on za często tutaj dobiera by było jakiekolwiek value w betowaniu tym bardziej, że cs to typy ace loverów więc jakieś np. A7 mogło trafić river.