Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Qq(1)

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
122 Wyświetlenia
szlaft
PokerStrategist

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.10(BB) Replayer
Hero ($14.34)
BB ($5.53)
UTG ($11.12)
UTG+1 ($9.91)
CO ($5.47)
BTN ($10)

Dealt to Hero Q♣ Q♦

UTG raises to $0.30, UTG+1 raises to $0.70, fold, fold, Hero raises to $1.90, fold, fold, UTG+1 calls $1.20

FLOP ($4.20) A♥ A♠ 4♣

Hero checks, UTG+1 checks

TURN ($4.20) A♥ A♠ 4♣ 6♠

Hero checks, UTG+1 bets $1.40, Hero calls $1.40

RIVER ($7) A♥ A♠ 4♣ 6♠ 2♠

Hero checks, UTG+1 bets $3.10, Hero calls $3.10

villan

pre: std, mysle ze ten 4bet jest dla value, a na shove prawdopodobnie sprawdze, poniewaz jest to duzy fish

F: dosc denerwujacy board, nie widze sensu w betowaniu, gram ch/c, aby wylapac jego blefy plus wydaje mi sie, ze jakies JJ czy TT czagra x/b, minusem jest to, ze jak zabetuje, to nie wiem czy to Ax czy bluff, jednak on gra x/b

T: gram ch, wydaje mi sie, ze tu mozna by zabetowac nawet dla value od tych JJ, TT, ale przyswiecala mi mysl, ze nie chce budowac monstrualnej puli, wiec znowu gralem z mysla o call na bet, wydaje mi sie, ze jesli ma jakies bluffy tam, to teraz betnie, wiec calluje

R: tu wydaje mi sie, ze popelnilem blad, na ten bet powinienem raczej zrzucic, wyglada on typowo jak vbet plus watpie, zeby znowu betowal dla bluffu

prosze o ocene

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
zdrojek24
PokerStrategist

Siemasz.

Na preflopie 4bet na fiszka jest ok z taką ręką.

Na flopie mamy sytuację way ahead way behind, więc x/c jest ok.

Na turnie wolę jednak samemu betować. Skoro rywal grał x/b flop to sądzę że ma jakieś showdown value i mamy 2 bety za jakieś 40% pota. Po checku oczywiście masz call.

Na riverze jest to dość close call. Raczej fish nie grałby tu w ten sposób średniego showdown value, a blefowałby wyżej. Z tego względu skłaniam się bardziej do foldowania tego.

pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat