Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Kk

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
162 Wyświetlenia
szlaft
PokerStrategist

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.10(BB) Replayer
SB ($12.38)
BB ($10.75)
UTG ($15.63)
Hero ($18.04)
CO ($7.84)
BTN ($10)

Dealt to Hero K♦ K♠

UTG raises to $0.50, Hero raises to $1.65, fold, fold, fold, BB calls $1.55, UTG calls $1.15

FLOP ($5) T♣ 3♣ J♣

BB checks, UTG checks, Hero bets $3.75, BB folds, UTG calls $3.75

TURN ($12.50) T♣ 3♣ J♣ 3♠

UTG checks, Hero bets $12.64 (AI), UTG calls $10.23 (AI)

RIVER ($32.96) T♣ 3♣ J♣ 3♠ 5♦

villan
BB to typowy CS 68/7 F3b 0

pre: std, chce budowac pule na 2 fishow

F: flop nie przyjemny, ale po tym ja dostalem call na mocnego 3beta pre wydaje mi sie, ze board nie gra az tak duzej roli, jedyne co mnie tam bije juz teraz to TT, JJ plus AcKc, ja za to bije AJ, jakies AK, gdzie jeden to claw plus czasem jakies KJ z clawem i oczywiscie damy, wiec dla ochrony reki gram mocny bet i wydaje mi sie, ze na ship ze strony ktoregos z nich mam mega ciezki fold

T: blank, wsuwam, bo wiem, ze jesli ma JJ, TT i flush wsuwaja na F, i chce wyindukowac call od dam, dwoch over + FD, AJ, KJ(czasami)

dodam jeszcze, ze pewnie moglem poprawic sizing na F, zebym nie overbetowal na T

prosze o ocene

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
zdrojek24
PokerStrategist

Siemasz.

Nie uważasz że na preflopie grasz zbyt nisko 3beta?
1) Jesteście na deepach
2) on ma 25% fold to 3bet..

Odpowiedz
Cytat
szlaft Autor wątku
szlaft
PokerStrategist

uwazam, przekonales mnie, mimo, ze to 25% to tylko na 4 próbkach

Odpowiedz
Cytat
zdrojek24
PokerStrategist

Tak, próbka niewielka ale patrząc na jego całokształt i tendencje do callowania 3betów sądzę że utrzyma się to w longrunie. Pamiętaj że u fisha na dużo mniejszej próbce możesz ocenić tendencje niż u rega. Skoro on nie odpuszcza postflop prawie nic, to preflop będzie tak samo..

Jeśli chodzi o postflop, to nie widze opcji by rozegrać to inaczej na gościa który dochodzi prawie 40% do showdownu i rzadko na nim wygrywa.
On tu na bank nie odpuści żadnego wysokiego cluba , jak także TP.

"dodam jeszcze, ze pewnie moglem poprawic sizing na F, zebym nie overbetowal na T"
Nie musiałeś tu overbetować, gdyż pula to 12,5$, a rywal ma w stacku 10,23$ ;)
Co do sizingu na flopie, to grałbym trochę wyżej dla samej protekcji. 4,5$ będzie lepsze tutaj...

pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat