Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

qq nl5

11 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
313 Wyświetlenia
Macak

unk 20/18 po 30 handach

Nie wiem za bardzo jak mam się zachowywać z damami oop jak mnie 4 betuje. No bo KK + bym wrzucał, a JJ i Ak fold.
Wydaje mi się, że najlepszą opcją byłby poprostu ship, ale jednak na zoomie bardzo rzadko dostaniemy call od gorszych rąk, a gościu przynajmniej po vpip i pfr rysuje się nie na fisha.
Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.05(BB) Replayer
Hero ($5.33)
BB ($5.43)
UTG ($6.97)
UTG+1 ($4.49)
CO ($26.37)
BTN ($18.02)

Dealt to Hero Q♥ Q♠

UTG calls $0.05, fold, CO raises to $0.25, fold, Hero raises to $0.65, fold, fold, CO raises to $1.40, Hero ???

Sorry za edity wszystko mi się pochrzaniło wrzucając next handy, nvm

Odpowiedz
Cytat
10 odpowiedzi
jarrekz

Latwy muck, nie masz probki aby sadzic ze on tutaj stackuje JJ i AK, dlatego jego range wydaje sie mocny i musz mu tu dac kredyt zaufania.

Odpowiedz
Cytat
Dyszka90

fold QQ ?

Jest to easy shove . tym bardziej po naszym zagraniu 3bet nie widzę odwrotu.

Rusher na fr nawet na jednym z filmików mówi że nie pasuje AK bo to co ludzie tu wrzucaj to aż śmiech.

Odpowiedz
Cytat
jarrekz

Jakies argumenty co do tego zagrania?
Na co go obstawiasz?
Moim zdaniem stackowanie QQ na unka w tych okolicznosciach jest EV- bo jego range to przewaznie QQ+ i nic wiecej, jezeli mialbym przeslanki ze on 4b luzno to bym to stackowal, ale tego niewiem.
Co innego stackowac QQ na BVB lub BTN vs blindy a co innego w tej sytuacji, nie mam pojecia czy on sobie mysli ze ja robie tutaj kiedykolwiek jakeigos light 3b bo on izoluje fisha i on o tym wie i dlatego zrobi sobie light 4b.

Argument ze rusher nie pasuje AK tez jakos do mnie specjalnie nie przemawia, ciekawym jest w jakiej sytuacji to mowil btw.

Odpowiedz
Cytat
Madziunka

to jest EASY stackoff- SH

Odpowiedz
Cytat
jarrekz

Bez argumentow wasze slowa nic nie znacza. Prosze mi podac jak sadzicie jaki on tam ma 4b range?

Odpowiedz
Cytat
Dyszka90

Czyli zawsze pasujesz QQ ? nie dowiesz się prędko jaki jest jego range'u tutaj ;] bo sam tego nie wiem ale często widuje się takie śmieci typu K6 lub Q4s ,45s nie zdziwiłbym się jak by pokazał AJs lub JJ.

Ja osobiście na unka nie pasuje według mnie fold nie będzie tutaj dochodowy.
Widziałem nie raz oceny rąk z nl25 i na innych pozycjach zalecano stackoff.

Odpowiedz
Cytat
Madziunka

Napisane przez Dyszka90
Czyli zawsze pasujesz QQ ? nie dowiesz się prędko jaki jest jego range'u tutaj ;] bo sam tego nie wiem ale często widuje się takie śmieci typu K6 lub Q4s ,45s nie zdziwiłbym się jak by pokazał AJs lub JJ.

stąd moja opinia. Nie chciałam dodawać ze nawet trener z tej strony u którego miałam 20h z NL25 twierdził ze na unka to jest stack.No chyba ze na nl5 jest inaczej :P

Odpowiedz
Cytat
jarrekz

Napisane przez Dyszka90

Nie zawsze, ale poker to przede wszystkim gra informcji, tutaj nie mam zadnych przeslanek ku temu aby sadzic ze moje QQ sa lepsze od jego rangeu. Zakladanie ze on tutaj ma trashe lub 4b mnie light to jak wrozenie z fusow i argument ze jezeli nie shipne to nigdy sie nie dowiem z czym tak gra, zupelnie do mnie nie trafia, nie naleze do osob ktore aby sie czegos dowiedziec traca stacki for info.
Porownywanie nl25 do nl5 to nieporozumienie, to sa zupelnei inne gierki, na nl25 agresja pf jest o wiele wieksza.

Dalsza dyskusja wydaje sie bezcelowa. Szanuje wasze zdanie, ale ja sadze inaczej.

pzdr

Odpowiedz
Cytat
Mika46

Potrzebujemy z 40%~ żeby grać tu o stacki i tyle mamy na toprange.
Nie sądzę żebyśmy tu grali w większej połowie przypadków na toprange.

Odpowiedz
Cytat
jarrekz

Napisane przez Mika46
Potrzebujemy z 40%~ żeby grać tu o stacki i tyle mamy na toprange.
Nie sądzę żebyśmy tu grali w większej połowie przypadków na toprange.

Close, 43% dokladnie, jezeli sie nie machnalem w liczeniu. Na AK, AKs, QQ+ potrzebujemy 40% eq na BE call, tak jak mowisz.
Gdy zalozymy ze gra JJ+ to juz mamy latwy call. Gdy zalozymy ze ma spolaryzowany range i ma tam rowniez 4b light ot tym bardziej.
Takze wszystko zalezy od tego co sadzimy.

Dzieki za spostrzezenie, to jest argument _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat