Napisane przez japierdziele
Hej, zaciekawiła mnie ta reka. jarrekz piszesz "Zauwaz ze koles z sb napewno ma szeroki range i Ty go bardzo dominujesz"
Na 33% range SB mamy coś takiego:
Equity Wygrana Podział
BB 43.57% 42.03% 1.55% { QsJc }
SB 56.43% 54.88% 1.55% { 22+, A2s+, K3s+, Q9s+, J9s+, T8s+, 97s+, 87s, 76s, 65s, 54s, A2o+, K7o+, QTo+, JTo }
Ja tutaj czesto skłąniam się własnie do 3betow na takich graczy (przy uwzglednieniu jeszcze dodatkowych stat) gdyż:
1. Wyrzucamy nim dużo rąk które mają na nas lepsze equity (Ax, Kx)
2. W przypadku sprawdzenia mamy CRE
3. W przypadku przebicia - easy fold.
Napisalem domyslnie ze dominujemy, std steal z sb sadze ze w jego przypadku to nie jest 33%, tylko pewnie 50% lub nawet wiecej, w dobie dzisiejszych gierek nawet na micro gracze sa swiadomi ze gra polega na stealowaniu blindow.
Jego probka jest zbyt mala zeby okreslic dokladnie ile ten wspolczynnik u niego wynosi.
Co do 3b pf, to ja uwazam ze trzeba sobie ustalic jakis gameplan na kazda reke, jezeli zaczniesz 3b za duzo rak ktore maja potencjal postflop to Twoja gra przestanie sie kleic i bedziesz mial za duzo rak ktore zamieniasz w blef w stosunku do tych ktore grasz postflop i przeciwnicy zaczna to wykorzystywac.
Tak jak fishu napisal, tutaj 3b mozesz i napewno jest to EV+, ale napewno nie bardziej EV+ od call pf. Pamietajmy ze mamy podejmowac decyzje, ktore sa najlepsze, a najlepsza decyzja tutaj jest gra postflop.