Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] qq nl2

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
204 Wyświetlenia
tooshee
Elite Grinder

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (9 handed)

Known players:
[tg]MP1$0.52:///////;MP2$0.74:///////;MP3 (Hero)$0.46:///////;CO$1.06:///////;BU$0.85:///////;SB$1.21:///////;BB$1.60:///////;UTG1$0.80:///////;UTG2$0.40:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP3 with Q:h, Q:s.
4 folds, Hero raises to $0.08, CO calls $0.08, 3 folds, 2 folds, BB folds.

Flop: ($0.19) 5:s, A:s, 4:d (2 players)
Hero checks, CO checks.

Turn: ($0.19) J:s (2 players)
Hero checks, CO checks.

River: ($0.19) 5:h (2 players)
Hero bets $0.12, CO folds, Hero gets uncalled bet back.

Final Pot: $0.19.

Co robić jak na takim boardzie mam QQ, na stole jest Axx, ja podbijałem przed flopem i przeciwnik czeka na flopie i turnie? Co zrobić jak przeczeka flop i zrobi na turnie a) minraise , b) raise za 2/3 pota?

3 odpowiedzi
tooshee Autor wątku
tooshee
Elite Grinder

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0/$0.02 No-Limit Hold'em (7 handed)

Known players:
[tg]BB$1.41:///////;UTG2$0.86:///////;MP1$1.66:///////;MP2$0.87:///////;MP3$0.28:///////;CO$1.04:///////;BU (Hero)$0.37:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BU with Q:h, Q:d.
UTG2 folds, MP1 calls $0.02, 3 folds, Hero raises to $0.10, BB folds, MP1 calls $0.08.

Flop: ($0.22) J:c, 6:h, A:d (2 players)
MP1 checks, Hero checks.

Turn: ($0.22) 5:h (2 players)
MP1 checks, Hero bets $0.15, MP1 folds, Hero gets uncalled bet back.

Final Pot: $0.22.

Tu podobnie, ale to on pierwszy ma możliwość ruchu.

Aimboy
PokerStrategist

Co zrobić, jeśli twój układ nie jest grywalny?

Jeżeli nie masz żadnego z wyżej wymienionych układów, to wówczas zazwyczaj poddajesz rękę i nie inwestujesz więcej pieniędzy. Być może uda ci się zobaczyć turna, nie dokładając pieniędzy do puli i następna karta polepszy twój układ do pary lub lepiej. Wówczas grasz tak, jak na flopie.

Istnieją jednak dwa wyjątki.

Wyjątek 1: Jeżeli pula jest dwa razy większa od twojego stacka, wchodzisz zawsze all-in, niezależnie od tego, co zrobił twój przeciwnik i jaki masz układ.

Wyjątek 2: Jeżeli podbiłeś przed flopem i masz dokładnie jednego przeciwnika, stawiasz zakład w wysokości 2/3 puli. Obojętnie, jaką trzymasz kartę, ponieważ jest to zagranie typu blef. Możesz tak grać tylko przeciwko jednemu graczowi, który nic nie postawił na flopie.

Jeżeli twój przeciwnik podbije, wówczas pasujesz. Jeżeli sprawdzi twoje podbicie, rezygnujesz z dalszego blefowania, poza przypadkami, kiedy karta z turna polepszy twój układ, np. do middlepary czy toppary. Wówczas wchodzisz all-in na turnie.

Podsumowując - w obu przypadkach grasz cbet/fold flop. Przy grze na pozycji możesz jeszcze myśleć o innym rozwiązaniu, czyli zagraniu check behind i wtedy call na turnie, zakładając, że przeciwnik blefuje, lub bet for value jeśli przeciwnik nie zabetował. Tak zrobiłeś w tej drugiej ręce i jest to poprawne zagranie, w pierwszym przypadku zawsze graj cbet/fold.

tooshee Autor wątku
tooshee
Elite Grinder

Przez 40k rąk cbetowałem trashhandy z jednym przeciwnikiem i check/foldowałem trashhandy z pocket parą jak był A na boardzie. Nie wiem jak to wymyśliłem :facepalm: