Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] QQ nl100

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
282 Wyświetlenia

Przeciwnik to agrodonk: 36/32 3bet-16%

Jestem na pozycji i wiem ze moje dziewczyny miazdzą zakres jego rąk do 3bet, 4betem wywalę go z rozdania prawie zawsze ponieważ tak jak napisałem on 3betuje z any suited any conected any A any pair.

Dlatego tak jak napisałem 4bet jest tutaj stratą value.
Mój błąd chyba jest na flopie kiedy nie obstawiłem tylko dałem check behind, powinienem budować pulę, a zacząłem niestety robić to na turnie betem w pot. Zresztą to wy macie oceniać co zrobiłem źle :P

Microgaming, $0.5/1 Hold'em Tournament, 5 Players
Hand Converter by Pokerhand.org

Board:
TJOCKDI (BB): $100
bejecek (CO): $100
HERO (Button): $135.50
Joliq (UTG): $150.01
EliasV (SB): $181.30

Dealt to HERO Q♠ Q♥

Pre-flop:
(1 folds), HERO raises to $3.50, Joliq raises to $12, (2 folds), HERO calls $8.50

Flop: ($25.50) 8♦ 7♣ 2♣ (2 Players)
HERO checks, Joliq checks

Turn: ($25.50) 4♠ (2 Players)
HERO bets $25, Joliq calls $25

River: ($75.50) 7♠ (2 Players)
HERO bets $40, Joliq all-in $113.01, HERO all-in $58.50

4 odpowiedzi
simon1989
BlackMember

Skoro agrodonk to chyba lepiej budować pulę wcześniej. Jakbyś miał tutaj seta to ok, ale masz overparę na flopie z drawem do koloru i do str8. SKoro jego zakres tak jak piszesz to sc, każda para to na takim flopie wprost musisz grać c-beta. Jeżel ma drawa tp i tak tutaj tego nei zrzuci. Nie zrzuci żadnej over pary, ub drawa do strita. Tutaj z takim przeciwnikiem chyba nie ma co grać w podchody i dawać dobierać. Moim zdaniem bet flop oraz bet turn a jak coś tam ma to na pewno się wypłaci.

Aha kto tu jest na pozycji bo strasznie coś konwerter namieszał.

Wrzuciłem do konwertera sytuację z rivera. Trochę orientacyjny range bo przy tak szerokim zakresie bardzo ciężko ocenić co może mieć.

http://www.PokerStrategy.com
Proces zakończony... 193 gier w 0 Sekundy.

Board: 8d 7c 2c 4s 7s
Dead:

Equity Wygrana Remis Zagubiona Ręka
Gracz 1: 78,238% 78,238% 0,000% 21,762% QsQh
Gracz 2: 21,762% 21,762% 0,000% 78,238% JJ-77, 44, 22, A2s+, K8s+, QTs+, T9s, 87s, 76s, 65s, A8o-A7o, A4o-A2o, T9o, 98o, 87o, 65o, 54o

----------------------------------------

Na river ez decyzja aczkolwiek błąd moim zdaniem na flopie. Bet flop, bet turn, bet river. Prosto ale na takiego agrodonka, który ma tak ogromny zasięg to chyba jedyna opcja.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Zgodzę sie z tobą całkowicie, bet bet bet..... to jest jedyna opcja na takiego gracza. Miał K7s

A dokładnie ręka później dostaje KK, tym razem miał nademną pozycję, podbijam i on sprawdza, boardz Kxx, bet pot, on sprawdza i na turnie wyskakuje drugi trefl, myślę sobię coś trafiłeś mam cię :)

Betuję 3/4 pota na turnie i dotstaje potęzny reraise który stawia mnie na allin, ja snap call, river kolejny trafl a on pokazuje A3 w treflach :/

Nie mogę pokazać tej ręki bo przycisk restartu w komputerze dostał odemnie z główki :D i konwereter który konwertuje rozdania boss medii tak zeby HM mógł to odczytać nie zdążył przekonwertować rozdania i był błąd.

ebdul18
Elite Grinder

Moim zdaniem nie po to gramy tylko call na PF żeby później grać donka na flopie z takim typem. Równie dobrze można by zagrać 4beta. Tylko sprawdzamy na PF żeby wyciągnąć od niego jeszcze cbeta czy dać mu złapać jakąś niższą parę. Natomiast jak zagramy donka to pozwalamy mu uciec z rozdania z air, a nie po to tylko sprawdzaliśmy an pf. Jak by tutaj trafił na tym flopie jakiegoś drawa czy parkę to pewnie by to obstawił i wtedy my byśmy mogli zagrać raise.

Bet na turnie nie musi być taki ogromny.. Na river bet jest spoko, ale ja bym to zrzucił do przebitki. Zainwestowałeś tutaj, co prawda połowę stacka, ale wygląda na to, że jesteśmy z tyłu. Słabsze overpary czy ręce typu A8 nie zagrają tak na flopie prawdopodobnie. I nie zagrają też tak na river prawdopodobnie. Żeby tutaj dobrze ocenić potrzeba wiecej informacji o tym graczu niż samo vpip i pfr.

simon1989
BlackMember

ebdul18 napisał
Moim zdaniem nie po to gramy tylko call na PF żeby później grać donka na flopie z takim typem. Równie dobrze można by zagrać 4beta. Tylko sprawdzamy na PF żeby wyciągnąć od niego jeszcze cbeta czy dać mu złapać jakąś niższą parę. Natomiast jak zagramy donka to pozwalamy mu uciec z rozdania z air, a nie po to tylko sprawdzaliśmy an pf. Jak by tutaj trafił na tym flopie jakiegoś drawa czy parkę to pewnie by to obstawił i wtedy my byśmy mogli zagrać raise.

Bet na turnie nie musi być taki ogromny.. Na river bet jest spoko, ale ja bym to zrzucił do przebitki. Zainwestowałeś tutaj, co prawda połowę stacka, ale wygląda na to, że jesteśmy z tyłu. Słabsze overpary czy ręce typu A8 nie zagrają tak na flopie prawdopodobnie. I nie zagrają też tak na river prawdopodobnie. Żeby tutaj dobrze ocenić potrzeba wiecej informacji o tym graczu niż samo vpip i pfr.

Tylko, że chyba konwerter coś namieszał bo przecież HERO jest na BU i zagrał cb na flopie.