Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] qjs nl10

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
176 Wyświetlenia
gaijin69
Oldschool Grinder

PokerStars - $0.10 NL (9 max) - Holdem - 9 players
Hand converted by PokerTracker 3

CO: $10.00
BTN: $10.00
SB: $10.05
BB: $3.85
UTG: $5.10
UTG+1: $11.62
MP: $9.70
Hero (MP+1): $10.00
LP: $11.86

SB posts SB $0.05, BB posts BB $0.10

Pre Flop: ($0.15) Hero has J♠ Q♠

UTG calls $0.10, UTG+1 calls $0.10, fold, Hero raises to $0.55, fold, fold, fold, fold, fold, fold, UTG+1 calls $0.45

Flop: ($1.35, 2 players) Q♦ 5♥ 9♦
UTG+1 bets $1.20, Hero calls $1.20

Turn: ($3.75, 2 players) T♥
UTG+1 bets $1.20, Hero calls $1.20

River: ($6.15, 2 players) K♥
UTG+1 bets $8.67 and is all-in, Hero calls $7.05 and is all-in

53/20/5,3
1,7/1,7/inf, donkbet 50%, ftcbet 20%
15/67
50 hands

Agresywny zawodnik.

Raise na flopie nie ma sensu. Nie wiem, czy mam podbijać na T. Mam tylko TPMK i mogę być łatwo zdominowany przez jakieś 2 pary, albo lepszą damę (rzadko), a poza tym mam OESD. Z drugiej strony stół jest dwukolorowy.

No ten R bet polaryzuje jego range, ale w sumie czekałem na tego króla. Uzupełnia się flush, ale backdoor, więc zagrałem c, bo widziałem, jak wcześniej wywalał ludzi takimi betami z rozdań z niczym, albo czymś co tutaj biję (15WTS, inf AF na tym streecie).

3 odpowiedzi
Thorek
Oldschool Grinder

Witaj.

Twoja linia jest ok. Co prawda ten raise preflop wolałbym z późniejszej pozycji zobaczyć, ale generalnie może być jeśli grasz luźno. Dobrze też dobierasz wysokość podbicia. Na flopie dostajesz mocnego beta. Nie jest to wymarzona sytuacja do gry wa/wb, aczkolwiek fold będzie tutaj zdecydowanie zbyt weak, natomiast raise jest zagraniem zbyt mocnym i przy takim bet size'ingu przeciwnika jest zagraniem dość drogim. Co za tym idzie call jest całkiem w porządku, tym bardziej że villain donkuje 50% flopów, czyli nie robi tego tylko z monsterami. Na turnie już dostajemy dużo słabszy bet. Raise tutaj mimo wszystko wciąż nie widzę, bo commitujesz się mocno z pulą w ten sposób, a wciąż super ręki nie masz, aczkolwiek twoja sytuacja się poprawiła, bo do twojego made hand doszedł dodatkowo OESD. Do tego dochodzi słaby size'ing przeciwnika, więc gramy tutaj sobie spokojnie call kontrolując pulę z ręką, która ma showdown value i przy okazji dając sobie szansę na złapanie outów. River przynosi ci króla, a villain gra overbet push. Zagranie wygląda mocno, ale generalnie nie wierzę tutaj specjalnie w backdoor flusha (chociaż jakieś tam przypadkowe karty z kolorze znajdą się w range przeciwnika), a dodatkowo masz jeszcze ready na niego, że tego typu zagrania w jego wykonaniu są częste, czyli on tutaj nie overbetuje nutsów. Call jest ok.

Pozdrawiam.

gaijin69 Autor wątku
gaijin69
Oldschool Grinder

Tak FYI, villain pokazał 27 w kierach :ayfkm:

:D

Thorek
Oldschool Grinder