Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] NL100 Q9s

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
178 Wyświetlenia

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $1(BB) Replayer
SB ($110)
BB ($108)
UTG ($249)
Hero(MP) ($100)
CO ($210)
BTN ($40)

Dealt to Hero Q♣ 9♣

UTG raises to $2.50, Hero calls $2.50, fold, fold, fold, fold

FLOP ($6.50) K♣ 6♣ K♦

UTG bets $4.50, Hero calls $4.50

TURN ($15.50) K♣ 6♣ K♦ 2♠

UTG checks, Hero bets $10.75, UTG calls $10.75

RIVER ($37) K♣ 6♣ K♦ 2♠ J♦

UTG checks, Hero bets $26

UTG to grinder na tych stawkach, widzę go przy wielu stolikach. ZAWSZE otwiera za 2,5bb, izoluje do 3,5bb.
22/17/3b:6.5/Fold to 3bet:57/AF:5.8/AFq:32/cbet flop:65%/cbet turn:39%/1.2k hands

notki:
- light 4bety
- backraise shove with JJ
- kontroluje pot IP with TPgK @ wet board
- cc 45s oop vs utg -> pasywnie FD

Call preflop ze względu na SB który spłacał się z 3 parą. Biorąc pod uwagę strukturę boardu +to że rzadko barreluje turny uznałem że float > raise.
Na turnie jak on sprawdza to stawiam go najczęściej na pockety <KK więc barreluje river który jest do tego bardzo dobry.

3 odpowiedzi
Ninjai
BlackMember

Preflop easy muck dla mnie ze wzgledu na pozycje. Bedac na CO/BTN i konczac akcje majac fisha za soba o wiele lepiej mi sie to widzi. Nawet jak UTG tutaj otwiera niby troche szerzej przez fisha (watpie, by to wiele osob na NL100 robilo ogolnie), to on ma dosc mocny range ktory ciebie znacznie dominuje.

Twoja reka jakos sie tam jeszcze gra na postflopie, ale jak sam widzisz, moglbys miec tutaj any2 w tej rece, grasz boardem i chcesz wykorzystac przeciwnika. To, ze masz equity, to tylko backup, ktory jednak nie wplywa na twoja linie.

Tok w miare dobrego hand-readera jest taki:

Twoj calling-range na MP:

- KQs = 4
- KQo (25%) = 1/4 *16 = 4
- AKs (50%) = 2
- AKo (25%) = 4
- QQ (50%) = 4
- any PP = 11*8 = 88 (22-JJ)
= 106

To jest ogolnie twoj turn-value-betting-range +/-.

Jak teraz widzimy, ze tutaj callujesz Q9s, to twoj pre calling-range to pewnie:
- AT-Qo (25%) = 12
- AT-Qs = 12
- 98s-QJs = 16
= 40
To pewnie jest mniej wiecej floating-range:

Jak teraz popatrzymy na to, co jest w stanie vbetowac turn i river, to zostaje
- AK, KQ, 66, QQ, JJ, 22 = 26
z czego QQ jest close, bo nie wiesz, czy on gorsze calluje na riverze (cos jak TT/99).

A potencjalnie masz 40 + 80 = 120 kombinacji, ktore mozesz zamienic w blef. Teraz jest pytanie, czy on widzi twoj value range tak szeroko (AK pewnie wyklucza czesto, nawet jak nie powinienen). Owszem twoj bluff-range na riverze pewnie nie zaiwera calych 120 kombinacji, bo 77-TT = 32 kombinacji ma tutaj czesto wystarczajaco SDV. Redukujac to tak na oko, to stoimy wiec gdzies w 20/80 kombinacji na oko.

To znaczy, ze potencjalnie masz 4x wiecej blefow, na dodatek FD jest busto. Wszystko wiec zalezy od tego, jak widzisz przeciwnika. Moim zdaniem jak ktos x/c taki turn to calluje kazdy blank river, ale jest wielu graczy, ktorzy daja sie exploitowac tutaj. Hard to judge, na dobrego gracza dla mnie sredni spot do blefu, na NL100 moze byc super dochodowy, ale nie jestem tego pewien.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

On wcześniej nie widział żebym go sprawdzał z takimi rękami.
Nie widzę przyczyny dlaczego miałby mi dawać do range'u np ATo, ale za to bym dorzucił Axs.

Ale to i tak niewiele imo zmienia bo koleś jest multitablerem i napieprza 20+ stolików - czy on ma czas na takie myślenie?

Ninjai
BlackMember

Chcialem ci predzej podrzucic pomysl, jakby on mogl to widziec. Taki mass-tabler moim zdaniem widzi to tak:

Villain has 99-QQ(AA):
- Turn: on ma mala parke/floata, XC turn
- River: flush-draw jest busto, on tylko moze vbetowac KK/FH, to jest bardzo malo, XC ze srednia PP.

Wiecej to on pewnie nie mysli. Mialem w sumie podobne rozdania ostatnio z nanonoko, gdzie on byl na pozycji villaina. Boardy sie roznily tym, ze raz FD byl busto jak tutaj, raz board byl suchy jak nic. Na mokrym boardzie x/c T+R, na suchym foldowal R. Pomimo, ze twoj masstabler to pewnie nie super-hand-reader nanonoko, ale moze to idzie w kierunku toku ich myslenia, jak musza szybko zareagowac.

Pewnie licza czysta ilosc kombinacji w takich spotach.