Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Qjs

7 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
169 Wyświetlenia

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.05/$0.1 No-Limit Hold'em (6 handed)
Known players:
[tg]CO$5.83:///////;BU (Hero)$10.13:///////;SB$10.05:///////;BB$10.81:///////;MP2$11.25:///////;MP3$4.66:///////;[/tg]
Preflop: Hero is BU with J:h, Q:h.
2 folds, CO raises to $0.35, Hero calls $0.35, SB calls $0.30, BB folds.

Flop: ($1.15) 3:h, T:h, T:d (3 players)
SB checks, CO checks, Hero bets $0.70, SB folds, CO raises to $1.97, Hero raises to $4.64, CO raises to $5.48, Hero calls $0.84.

Turn: ($12.11) 6:c (2 players)

River: ($12.11) K:d (2 players)

Final Pot: $12.11.

31/14/5,6
agresja 29 50 rak

zastanawiam sie czy dobry przypisalam mu range na ktory mam 41%
czerwa: AK AJ A9-2, K9s, 98, 87,65,97,
pary: AA KK QQ JJ TT 99 88, 77
AKo
10tki: AT TK TQ TJ T9 T8

czy nie jest za luzny ten range?? wiem ze na tych limitach czesto spotka sie ze ludzie wchodza na takich flopach all in z poket parkami

nie wiedzialam jak to zagrac nie chcialam odpuszczac w koncu nawet jak mial Tke mialam 31 % equity

6 odpowiedzi
Chmielu89
PokerStrategist

dziwnie ten range przypisujesz
no ale spook
ogolnie to czujesz się na tyle dobrze na post flopie aby callować QJs?
gdy flop oni czekają to dla mnie to jest super fajne aby zagrac cb i dostać free card bo masz f/d + OC które tutaj moga nie być dobrymi OC
więc nie wiem na co ten bet? bo masz f/d+OC?
jak mowisz nie zrzucą tutaj jakeiś 44+ :D

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

zawsze mam jakies fold equity(sparowany board moze zrzuca pocket parki lub jakies Aq + pot equity(mlzliwosc trafienia over pary lub flusha) na raise nie mam juz fold equity ale zastanawiam sie czy mam oddsy na wejscie all in bo nie chce callowac raisu albo all in albo fold i zastanawiam sie czy w long runie moja gra bedzie oplacalna

w ogole ja uwazam ze callowanie pod kolor raz jest slabe potem zazwyczaj nie masz oddsow na kolejny call pozatym jak zrobie check back i trafie pula jest troche za mala + oponent moze nie byc skory wejsc all in jesli jest typem gracza ktory umie zrzucic made hand(tego nie wiem za mala probaka i obderwacja)

i tak lubie callowac na pozycji suitet konektory tymbardziej JTs Qjs

QJs jest według mnie słabą ręką żeby ją grać post flop przeciwko fishowi który ma niepełny stack. Twoja top para w zasadzie zawsze będzie miała gorszego kickera, flush nie będzie nutsowy itp. itd. Nawet jak trafisz swój układ to i tak za rzadko biorąc pod uwagę ilość jego żetonów.

As played

Co wyrzucasz tym c-betem? Wszystkie Tx, pp i flush drawy grają call. Fish zagra call nawet mając OC.

Dostajesz rise i jest to ostatni gwizdek aby zrzucić karty.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

no wlasnie na raise wiem ze jestem teraz w plecy ale chodzi o to czy z tym eqiuty ktory dalam wyzej nie powinnam wchodzic jednak all in w sumie sobie oblicyzlam ze bylabym na zero + rake wiec jestem w plecy ale tez chodzi mi o range jaki byscie mu tutaj dali czy wlasnie taki czy troche ciasniejszy?

ale dalej uwazam ze cbet jest tam dobry z tym ze powinien byc to cbet/fold

PRE: fakt jego stack będzie prowadzić do problemów, dominuje cię tutaj AJ, KJ, AQ, KQ, ty dominujesz QT, JT i słabsze SC tylko problem jest taki nawet jak trafisz drawa, to nie bardzo on ma się z czego wypłacić, przydało by się info o blindach. - ale call i tak myślę, że będzie EV+.

F: bez info ja też stealuje masz drawa, szanse, że CO się podaje chcesz zabrać tą pule tu i teraz, w razie czego masz equity na calla od fishow, po jego c/r - raczej nie masz oddsow, więc fold.

Lynx33
PokerStrategist

Napisane przez deivid2
PRE: fakt jego stack będzie prowadzić do problemów, dominuje cię tutaj AJ, KJ, AQ, KQ, ty dominujesz QT, JT i słabsze SC tylko problem jest taki nawet jak trafisz drawa, to nie bardzo on ma się z czego wypłacić, przydało by się info o blindach. - ale call i tak myślę, że będzie EV+.

F: bez info ja też stealuje masz drawa, szanse, że CO się podaje chcesz zabrać tą pule tu i teraz, w razie czego masz equity na calla od fishow, po jego c/r - raczej nie masz oddsow, więc fold.

Zgadzam się. Jeśli PFR mało kradnie to nie musisz callować takich rąk preflop. Gdyby przeciwnik był luźniejszy to wtedy i call pre i stackoff flop byłyby znacznie lepszymi opcjami.

Pozdrawiam.