Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AJo BU

5 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
196 Wyświetlenia

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.10(BB) Replayer
SB ($5.47)
BB ($17.39)
UTG ($9.55)
UTG+1 ($9.04)
CO ($5.70)
Hero ($11.05)

Dealt to Hero J♦ A♥

UTG raises to $0.30, fold, fold, Hero calls $0.30, fold, fold

FLOP ($0.75) 8♦ A♦ 5♣

UTG bets $0.40, Hero calls $0.40

TURN ($1.55) 8♦ A♦ 5♣ 2♥

UTG bets $1, Hero calls $1

RIVER ($3.55) 8♦ A♦ 5♣ 2♥ 2♠

UTG bets $2.20, Hero folds

UTG wins $3.33
-----
pf: pasywnie gram, mam pozycję, wole call niż 3 bet bo jednak z utg ma węższy zasięg
f: top gk sprawdzam
t: no jeszcze moge sprawdzić
r: myślę że może mieć jednak tu AK, AQ czasem także folduje

kolo
30/23 cbet 100% af 2.0

4 odpowiedzi
Chmielu89
PokerStrategist

hejo
nie gram AJo IP nawet, gdy ziomek podbija zz UTG
po ilu rekach ta próbka?

pozatym przez całe rozdanie biło Cie AQ, i AK
riv kwestia kickera
ale fold imo ok

PRE: masz więcej info o tym gościu? staty 30/23 wskazują, że call będzie tutaj dobrym zagraniem na jego range. 3b jako semibluff też wydaje mi się okej, ale z racji, że to jest UTG to zbyt często się wyizolujesz na lepsze ręce więc wole flat.

F: łatwy call.
T: też raczej call
R: i tutaj powstaje pytanie na temat tego jak dobrze go znasz, jego AF river i historii, ale jako stand to jest fold, bo jego range to TPGK+, który ma cię crush.

Napisane przez deivid2
PRE: masz więcej info o tym gościu? staty 30/23 wskazują, że call będzie tutaj dobrym zagraniem na jego range. 3b jako semibluff też wydaje mi się okej, ale z racji, że to jest UTG to zbyt często się wyizolujesz na lepsze ręce więc wole flat.

F: łatwy call.
T: też raczej call
R: i tutaj powstaje pytanie na temat tego jak dobrze go znasz, jego AF river i historii, ale jako stand to jest fold, bo jego range to TPGK+, który ma cię crush.

Nic dodać, nic ująć

muckinfella
PokerStrategist

Heya

Pre tylko gdy wiesz, ze on duzo otwiera z UTG i mozlwie duzo cbetuje, zebys byl ahead vs jego range + mogl floatowac okazjonalnie nie trafione flopy.

As played, na flopie/turnie ok ale na river to jest fold vs jego UTG open. O ile na CO/BU moglbys callowac, to UTG/HJ praktycznie zawsze pokaze tam seta/AQ+ nawet na twotoned flopie.

Pozdr