Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] NL50 QQ rush#2

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
141 Wyświetlenia
NequinPl
Oldschool Grinder

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.50(BB) Replayer
Hero ($50)
BB ($16.45)
UTG ($104)
UTG+1 ($50)
CO ($39.05)
BTN ($91.65)

MP 23/17 (133), Fto3bet 1/3, Ftocbet 2/5, Afq 19

Dealt to Hero Q♣ Q♦

fold, UTG+1 raises to $1.50, fold, fold, Hero raises to $5, fold, UTG+1 calls $3.50

Villain wygladal na rega, ktory lubi kombinowac i nie gra ABC poker.
Zatem oprocz TT+,AK, on tu moze miec AJ+,SC,pockety,broadwaye.

FLOP ($10.50) 9♦ 5♣ 7♣

Hero bets $7, UTG+1 calls $7

Bardzo dziwnie wyglada ten call. Mysle, ze on tu raisuje sety i QQ+.
Moze on tu floatowac, miec TT-JJ oraz FD.

TURN ($24.50) 9♦ 5♣ 7♣ A♦

Hero checks, UTG+1 bets $11, Hero calls $11

Ciezki spot dla mnie na turnie. Villain jest malo agresywny i dlatego wybralem ch/c turn, ch/f river. O ile bedzie betowac jeszcze z FD i air na turnie, o tyle podda sie z tym na riverze. Z drugiej strony istnieje ryzyko, ze przeczeka turna i dam mu za darmo drawowac.

RIVER ($46.50) 9♦ 5♣ 7♣ A♦ 8♣

Hero checks, UTG+1 bets $27 (AI), Hero folds

Spada club i w zasadzie nigdy nie jestem tu lepszy. Dlatego ch/f.

3 odpowiedzi
uche18
Oldschool Grinder

czesc

twoj valin nie ma Air kiedy c-betujesz flop po 3becie vs UTG

post flop sick hand

teoretycznie nuts FD + OC jak AK,AQ,AJ kolo powinien raisowac na F calluje TT-QQ i niskie FD plus floaty najczesciej z Ax+BDFD?
Na T spada A i x/c to dla mnie najgorsza mozliwosc bo kiedy grasz tak z AK,AQ na tak mokrym stole?? NIGDY wiec on juz wie co ty masz spokojnie moze teraz zagraywac FD i gdy nie spadnie mu na R wrzucic ci stacka i zoabczyc 99% foldu Ax teraz betuje a TT-QQ skoro jest pasywny zagral by xb boo po co zamieniac SD value w bluff

dlatego x/f>b/f>>>>>>x/c jak dla mnie

tutaj zagral bym x/f liczac ze jesli ma TT-QQ to zobacze SD nie bije w zasadzie nic procz SC ktore mialy flusha
ewentualnie bet/fold liczac ze mi nie uwierzy w Ax i sprawdzi z TT-QQi moze jakies niskie FD jesli w ogole takie ma
Pzdr

variat
Oldschool Grinder

uche spojrz na to tak, ze skoro oni tutaj maja TT,JJ i jak sam powiedziales wiedza, ze my tak nigdy nie gramy z AK, AQ, fd, setow nie mamy za bardzo w swom range to ja tutaj na ich miejscu betuje TT,JJ zeby skonczyc to rozdanie juz w tym miejscu, wyrzucic rece, ktore bije i ktore mnie bija (QQ,KK) , po prostu koncze rozdanie juz teraz. dlateog ja na turnie wole chyba b/f

uche18
Oldschool Grinder

ale jak pisalem on ma Ax w swoim range a TT-QQ nie sprawdzaja drugiego beta a ja nie wiem czy on chce mnie z tego wyrzucic czy betuje Ax wiec wole x/f

Na takiego valina