Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] NL50 QQ rush

7 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
196 Wyświetlenia
NequinPl
Oldschool Grinder

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.50(BB) Replayer
SB ($52.90)
BB ($66.40)
Hero ($107)
UTG+1 ($65.55)
CO ($55.35)
BTN ($20)

CO 24/22 (142), 3bet 15, Cbet 73, Afq 54, WTSD 6.

Dealt to Hero Q♠ Q♦

Hero raises to $1.75, fold, CO raises to $5.50, fold, fold, fold, Hero calls $3.75

Nie podoba mi sie tutaj 4bet. Malo ktory reg na tych stawkach stackuje sie z czyms gorszym niz QQ+, AK.
Jego 3bet range jest dosyc szeroki: JJ+,AK, Ax, SC, broadwaye.

FLOP ($11.75) 3♦ T♣ 5♥

Hero checks, CO checks

Zagralem check z intencja callowania cbeta. W przypadku gdy na turnie spada K lub A, gram ch/c i ch/f river.
Wydaje mi sie, ze on tu moze czekac z calym swoim rangem.. Sety on ma tu bardzo rzadko, poniewaz o wiele czesciej z 22-TT sprawdzalby preflop niz 3betowal.

TURN ($11.75) 3♦ T♣ 5♥ 4♠

Hero bets $6.50, CO calls $6.50

Karta na turnie nic nie zmienia. Ciegnie value od JJ, Tx i byc moze nawet AK.
Ewentualny raise calluje tutaj, poniewaz nie reprezentowaloby to wlasciwie nic u villaina.

RIVER ($24.75) 3♦ T♣ 5♥ 4♠ T♦

Hero bets $11.50, CO raises to $43.35 (AI), Hero folds

Dosc nieprzyjemna karta. Bet daje value tylko od JJ, dlatego zagralbym tu teraz ch/c. Z JJ villain i tak gra value beta i oprocz tego moze sie pokusic o blef z AK, badz ten z innymi dziwnymi ukladami, z ktorymi doszedl do rivera.

6 odpowiedzi
uche18
Oldschool Grinder

czesc

pre flop ok gram tak samo rowniez nie chce sie stackowac z UTG z moimi QQ bo albo mam flipa z AK albo jestem z tylu

F x/c skoro on nie gra to my gramy Turn
Na R sick karta ale zamiast x/c wole bet fold on ciagle moze callowac z JJ moze czasami AK zas QQ+ ma bardzo zadko
grajac x/c on gra na ciebie perfekcyjnie i gra jak ma a jak nie to xb

Za to sizing mozesz dac mniejszy repujac Tx i pokazujac ze chcesz dostac call

Na jego raise bez readow to jest muck bo kolo repuje Tx

Pzdr

NequinPl Autor wątku
NequinPl
Oldschool Grinder

Mniejszy bet na riverze nie bardzo mi sie podoba. Wedlug mnie villian bylby wtedy bardziej sklonny do bluffraisowania.

uche18
Oldschool Grinder

z czym?? i po co??PP maja SD value AK w 3bet pocie tez ma SD value zAQ nikt nie calluje Turn i ja gram takie bety for value rowniez i nie spodziewam sie bluff raisow

prostowtwarz
PokerStrategist

Napisane przez uche18
z czym?? i po co??PP maja SD value AK w 3bet pocie tez ma SD value zAQ nikt nie calluje Turn i ja gram takie bety for value rowniez i nie spodziewam sie bluff raisow

Myślący gracz umie zamienić słabe SD w blef, z tym że tutaj raczej trzeba by mieć grubego reada aby chcieć kogoś zrzucić z overpary na tych stawkach.

uche18
Oldschool Grinder

Napisane przez prostowtwarz

Napisane przez uche18

Myślący gracz umie zamienić słabe SD w blef, z tym że tutaj raczej trzeba by mieć grubego reada aby chcieć kogoś zrzucić z overpary na tych stawkach.

+1

lekarz20
Elite Grinder

a mieliscie jakas dynamike? bo jednak koles ma po 140 rekach 15% 3b wiec jesli tak, to ja to spoko 4b/c pre.

na poczatku zbyt wielu Tx u niego nie widziałem, ale patrzac na stoł i na shorta na BB(też b.ważne dla dynamiki jak gra) to sadze, że czesto bym tutaj JT 3b jako blef wiec i on moze tak mysleć jak ogarnia, wiec jeśli gra check na flopie to ma Tx, air który folduje lub slowplayuje AA/KK. Ja bym często grał check turn spodziewając się, że on betuje Tx, i indukując bety od air.