Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

nl5 TT

5 Posty
4 Użytkownicy
4 Reakcje
496 Wyświetlenia
asd636

Party No-Limit Hold'em, $0.05 BB (6 handed) - Party Converter Tool from http://www.flopturnriver.com/

CO ($4.13)
BB ($5.94)
SB ($9.14)
Button ($7.27)
Hero (UTG) ($6.18)
MP ($11.70)

Preflop: Hero is UTG with 10, 10
Hero raises $0.15, 3 folds, SB raises $0.44, 1 fold, Hero calls $0.31

Flop: ($0.97) 6, 9, 8 (2 players)
SB bets $0.44, Hero calls $0.44

Turn: ($1.85) 4 (2 players)
SB bets $8.24 (All-In), Hero folds

Total pot: $1.85

Results below:

Spoiler

SB didn't show

vs unk (100 rozdań, 2 razy coś limpnał, prawie nie 3betował)
Pre mam ponad 125bb, więc do tego 3betu gram call pod seta początkowa myśl zrzucam 90% przypadków na flopie, ale potem znowu "a sprawdzę sobie do takiego beta"...
Pytanie głównie do turna, co tam robicie ? Czy tylko ja mam tutaj chętkę na calla :D ? Mam tutaj na myśli linie jaką gra ten gość, 3bet preflop z reguły wygląda mocno, natomiast potem bet flop poniżej 1/2 i all in turn...? Co on właściwie tutaj pokazuje ? 4 to tak na dobrą sprawę karta, która nic nie zmienia i zastanawiałem się chwile, ale nie wiem czy warto tutaj się bawić w jakieś hero calle z drugiej strony bardzo chętnie bym go tutaj sprawdzał :f_biggrin: Wygląda to na jakiś sick blef, ale jednak górę wzięła radę, jeśli nie wiesz co robić, folduj ;d

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
EmiyaKiritsugu

Jeśli nie widziałęś jakiś dziwnych akcji z jego udziałem to snap fold, zwłaszcza biorąc pod uwagę,że blokujesz mu pare kombo monsterdrawów.

Odpowiedz
Cytat
kprzemo

Nawet z KK nie byłbym tu happy na call. Parę takich hero calli spróbowałem i raczej nie jest to EV+. Odajesz stacka w 1 rozdaniu, a później ciulasz kolejne 500 handow żeby odrobić.Jak nie masz info że to jakiś aggro koleś to easy fold.

Odpowiedz
Cytat
adifanstal

Jeśli to jakiś nit/TAGfish to masz fold. Słabi gracze często rozgrywają tak AA/KK/QQ - 3bet lub mały 3bet pre-flop-bet 1/2-Wild all in turn.
Na co bym zwrócił uwagę to twój call do 3bet'u UTG. Z Twojego opisu wynika, że nie zawsze grasz tutaj call z TT, gdzie jest to standard. Powinieneś bronić (call 3bet/4bet) około 50% range który otwierasz, TT to jest top. Na flopie także standard call, przeciwnik gra tu często bardzo wysoki% cbet będąc OOP, a na turnie rzadko kto gra double barrel dla blefu.

Odpowiedz
Cytat
asd636 Autor wątku
asd636

Nie bronie czasem, bo na pp nl5 jest mnóstwo graczy, którzy SB/BB vs UTG 3betuje jedynie QQ-AA i uważam, że nie ma sensu tego callować, potem callować flop i foldować turn.

Odpowiedz
Cytat