Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

nl5 AKs

5 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
379 Wyświetlenia
asd636

Party No-Limit Hold'em, $0.05 BB (6 handed) - Party Converter Tool from http://flopturnriver.com

CO ($5.99)
UTG ($3.44)
BB ($5.82)
MP ($6.47)
SB ($6.29)
Hero (Button) ($7.18)

Preflop: Hero is Button with K, A
1 fold, MP calls $0.05, 1 fold, Hero raises $0.17, 1 fold, BB calls $0.12, MP calls $0.12

Flop: ($0.53) J, 4, 6 (3 players)
BB checks, MP bets $0.25, Hero calls $0.25, BB calls $0.25

Turn: ($1.28) A (3 players)
BB checks, MP bets $0.61, Hero calls $0.61, 1 fold

River: ($2.50) A (2 players)
MP bets $5.44 (All-In), Hero folds

Total pot: $2.50

Results below:

Spoiler

MP didn't show

vs unk (ale jest limp, więc pewnie fish)
River chyba call z uśmiechem na twarzy ? Co właściwie może mieć MP co ma sens ? Szczerze mówiąc na chwile się rozkojarzyłem, dostałem tego all ina na twarz i kompletnie zapomniałem przebiegu rozdania i zrzuciłem karty... 3-way pot gość wali 1/2 flopa i turna, a potem odpala na river nie wygląda to na nic innego jak blef biorąc pod uwagę jeszcze, że turn i river to A także tragedia :f_cry: Muszę grać bardziej skupiony i wypoczęty, przynajmniej tyle wiem po tym rozdaniu...

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
EmiyaKiritsugu

crying ale jednak call chociaż wcale nie jestem happy. Fisz spokojnie może tak grać A4/A6/44/66

Odpowiedz
Cytat
KOWAL530

EmiyaKiritsugu też przez chwile pomyslalem o callu. Ale patrzac ze to fish ktory gra donk bet na takim flopie i turnie + gra pusha na river. Gdzie mysle że on tu pushuje nutsy bo wie że czesto mozemy tu miec Ax które nie zrzucimy na river na zaden bet. Takze dla mnie chyba fold, choć rownież mi smutno z tego powodu :(

Odpowiedz
Cytat
Adizg1990

Jezeli to jest slaby loose passive dla mnie to jest fold. Limp jak najbardziej moze zawierac uklady typu niskie pockety i niskie/srednie asy. Tacy grcze raczej nigdy nie klamia na tych limitach. Graja bardzo agresywnie na river kiedy maja monstery ale to tylko moje wnioski z obserwacji NL5, ktore moga byc bledne. Przy kazdym innym typie gracza, a szczegolnie z przeciwnikami ktorych agresja jest ponad przecietna gram call.

Odpowiedz
Cytat
adifanstal

Na fisha to jest call. 75, 53, niższe flush draw, flush draw z parą Jx, overplayowane QQ, overplayowane KJ, QJ, JT, J6s, J4s, każdy As.
Po za tym parę combo nuts ów 66, 44, JJ, AJ, A6, A4 oczywiście ze czasem może tam mieć nutsy. Poker. Ja bym brał tego spot vs Fish.
A na unka który zlimpował można skłonić się do foldu w tym konkretym rozdaniu.
@Kowal Fish nie myśli o naszym zakresie kiedy gra w pokera.

Odpowiedz
Cytat