Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL5 AA

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
602 Wyświetlenia
Varrancomando

Poker Stars $5.00 No Limit Hold'em - 8 players
Hero (UTG+1): $5.00
BTN: $6.95

Pre Flop: ($0.07) Hero is UTG+1 with A♥ A♦
1 fold, Hero raises to $0.15, 1 fold, MP2 calls $0.15, 1 fold, BTN calls $0.15, SB calls $0.13, 1 fold

Flop: ($0.65) 5♣ 4♦ T♠ (4 players)
SB checks, Hero bets $0.41, MP2 folds, BTN calls $0.41, SB folds

Turn: ($1.47) 2♣ (2 players)
Hero bets $0.70, BTN calls $0.70

River: ($2.87) K♠ (2 players)
Hero bets $1.06, BTN raises to $3.70, Hero raises to $3.74, BTN calls $0.04

Final Pot: $10.35
Hero shows A♥ A♦
BTN shows T♥ T♣
BTN wins $9.92
(Rake: $0.43)

Zawaliłem tutaj po całości, ale wszystko sprzysięgło się przeciwko mnie. Kilka rozdań wcześniej przegrałem do ruskiego rega AA na KK w squeezowanej puli gdzie on będzie squeezował OOP jednak trochę szerzej niż tylko AA :facepalm: a tutaj już stiltowany trochę wyłączałem soft i taka sytuacja

Do turna standard ale jak widać na turnie już zastanawiałem się jak tutaj oszczędzić trochę stacka gdy pokaże seta. Mimo wszystko powiniennem tutaj zagrać ~0.9$ turn i kolo 1$ B/F river żeby dostać call po swojej cenie od :Tx: czy JJ (QQ+ squeezuje). Oszczędziłbym sobie 50bb i gra gitara... No ale wyszło jak wyszło. Co o tym myślicie?

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
crueleq

Wiesz, jeśli posiadasz wiedzę, że on sqz QQ+, to na turnie bijesz tylko JJ i czasami zostanie z flopa gorszy pocket od T. Bo na flopie jego calling range jest set heavy w multiway. Drawów nie ma, poza marginalnymi, których przeciętny reg nie będzie miał. Jeśli to typ floatera to spokojnie możesz tam grać x/c, bo betując i dostając raise się składasz. Problemem jest fakt, że był multiway i on będzie grał szczerze flopa, zatem nie będzie miał wielu blefów na turn ( ani value range, które bijesz ).
As played river niestety overplay, on tam nie raisuje nigdy nic gorszego, na nl5 gość nie będzie miał jaj, żeby Ci shipnąć z blefem lub czymś co zamienił w blef odczytując ten sizing jako blockbet/fold.

ed: jeśli wyszedł bełkot to sory, ale atm spożywam i wpadłem tu tylko na chwilę

Odpowiedz
Cytat
smellslikecheapspiryt

Ja na turnie gram właśnie z 60% (żeby to nie wyglądało, aż tak cholernie słabo)

I na takim riverze 40% PSB/fold

Zaplaca nam tam JJ, AT to 18 kombo.

Jesteśmy behind na 44, 55, TT, KT = 18 kombo, tylko:
- KT jest mniej prawdopodobne niż AT (jak doniesie KT to na pewno też AT, ale nie w drugą stronę)
- rzadko, ale zdarzy się raise na turnie od setów

Odpowiedz
Cytat
Varrancomando Autor wątku
Varrancomando

Ten call to na tilcie. On tam zawsze pokaże sety (okazjonalnie JJ, JT, KT które callowało na trzeciego). Myślę, że bet/fold za ~1$ to jedyne rozwiązanie

Odpowiedz
Cytat

tak jak piszesz, turn Stanowczo za nisko. river blockbet/fold

Odpowiedz
Cytat