Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

A5s NL5

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
265 Wyświetlenia
cilivio

Poker Stars, $0.02/$0.05 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $5.15 (103 bb)
BB: $7 (140 bb)
Hero (UTG): $5.13 (102.6 bb)
MP: $5.05 (101 bb)
CO: $2.86 (57.2 bb)
BTN: $4.11 (82.2 bb)

Preflop: Hero is UTG with A 5
CO posts BB OOP, Hero raises to $0.20, MP folds, CO calls $0.15, 3 folds

Flop: ($0.49) 6 2 5 (2 players)
Hero bets $0.31, CO calls $0.31

Turn: ($1.11) K (2 players)
Hero bets $0.70, CO calls $0.70

River: ($2.51) 2 (2 players)
Hero checks, CO bets $1.63 and is all-in, Hero folds

Results: $2.51 pot ($0.10 rake)
Final Board: 6 2 5 K 2
Hero mucked A 5 and lost (-$1.21 net)
CO mucked and won $2.41 ($1.18 net)

45/16
ten CO właśnie się dosiadł i wrzucił bb do puli. troche mi się pomyliło, że limpował i myślałem że go izoluje no ale otwarcie z A5s na UTG mając takiego fisza myślę że jest okej. Na flopie łapię 2nd pair, przeciwnik ma 74 fold to cbet na próbce 1,2k rąk. Dwie sytuacje możliwe: zrzuca = ekstra bo z tą piątką to SD value nie mam, nie zrzuca = prawdopodobnie ma lepiej patrząc na to jak często folduje do cbetów. Na turn spada K, wydawało mi się że karta dobra żeby wyrzucić go z wyższych PP 66-99 oraz nawet jeśli zrzucę go z jakiejś słabszej ręki to problemu nie ma. pytanie jest jednak takie.. czy to ma sens na fisza? niby widać, że sporo folduje na flopie lecz ma dosyć duży gap pomiędzy ftcb flop a turn (74 flop, 40 turn).

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
smellslikecheapspiryt

A5s z MP to trochę luźny open, chociaż to zależy od blindów oczywiście. Generalnie imo średnio jest to ręka którą chce grać OOP z fishem.

Na flopie łapię 2nd pair, przeciwnik ma 74 fold to cbet na próbce 1,2k rąk. Dwie sytuacje możliwe: zrzuca = ekstra bo z tą piątką to SD value nie mam, nie zrzuca = prawdopodobnie ma lepiej patrząc na to jak często folduje do cbetów.

Też betuję F, ale dla value i ochrony. Zauważ, że 74ftcbet przy jego VPIP pre prawie 50% daje statycznie 11-12% wszystkich rąk z którymi robi call. Na tak suchym boardzie będzie to oczywiście mniej, ale nadal widzę u niego value od lepszych broadwayów.

Poza tym, nawet w tych ~50% nie ma jakiegoś shitloadu 6xów, żebyś się mocno sam vbetował.

Na turn spada K, wydawało mi się że karta dobra żeby wyrzucić go z wyższych PP 66-99 oraz nawet jeśli zrzucę go z jakiejś słabszej ręki to problemu nie ma.

To pchaj stacka, MOŻE sfolduje te pary. Na pewno nie na taki bet ani nawet PSB.

Gram x/fold. Ta karta zasadniczo wszystko psuje. Z niczego lepszego go tu nie wyblefujesz, o value ciężko + on często na F zrobi call z jakimiś broadwayami i to K go overall sporo polepsza.

Ogólnie nie 2nd barrulejmy dla blefu w fishy ani w ftcbetT 40%. W takiego villaina to nie sądzę, żebym nawet semiblefować chciał.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez smellslikecheapspiryt
A5s z MP to trochę luźny open, chociaż to zależy od blindów oczywiście. Generalnie imo średnio jest to ręka którą chce grać OOP z fishem.

mało tego! on gra z UTG! :D zweryfikuj raz jeszcze - kto tu jest fishem?

asplayed - proponuje Ci z utg otwierac z ATs jako najgorszy as. na flopie mysle ze zagrales ok. na turnie, biorac po uwage to ze callowal cbeta + spadający Król = x/f. totalnie nie masz vbeta, a bluff raczej Ci sie juz nie uda

Odpowiedz
Cytat