PokerStars No-Limit Hold'em, $0.05 BB (7 handed) - PokerStars Converter Tool from http://flopturnriver.com
MP2 ($4.28)
Hero (CO) ($5)
Button ($8.86)
SB ($5)
BB ($5.52)
UTG ($2.86)
MP1 ($6.73)
Preflop: Hero is CO with A
, A
UTG calls $0.05, 2 folds, Hero raises to $0.20, 2 folds, BB calls $0.15, 1 fold
Flop: ($0.47) 5
, 4
, 3
(2 players)
BB checks, Hero bets $0.29, BB raises to $0.80, Hero calls $0.51
Turn: ($2.07) 8
(2 players)
BB bets $0.99, Hero raises to $3.55, BB raises to $4.52 (All-In), Hero calls $0.45 (All-In)
River: ($10.07) J
(2 players, 2 all-in)
Total pot: $10.07 | Rake: $0.42
Results below:
Spoiler
BB had 4
, 4
(three of a kind, fours).
Hero had A
, A
(one pair, Aces).
Outcome: BB won $9.65
Jeden z przykładów overplay'owania overpair jednak tak na prawde oglądam tego spota któryś raz z kolei nie wiem jak poprawnie powinienem był się zachować. Od początku:
BB 21/13/AF 3/ Call open 23/FtCB 33 (3/9) /3bet 10 ( 5/50 ) / (159)
Próbka mała więc ciężko cokolwiek ze statystyk wywnioskować poza tym iż rzuciło mi się w oczy że gracz przejawia trochę lużniejsze tendencje do call open jak luźne tego po tak małej próbce stwierdzić nie można
[F] - na tak niskim flopie spodziewam się akcji od każdego poketa którego on tu nie 3betuje, w jego range wchodzą oczywiście pp 33-55 jednak nie do końca ta linia pasuje mi do rozgrywania seta raisujac mnie już na flopie i to jeszcze tak niskim gdzie ja zrzuce mu wszystkie Broadways cards do takiej akcji których w swoim range z CO mam całkiem sporo i często poprawiałbym na wysokiej karcie na turnie wg traci tutaj trochę value jednak gość może o tym faktycznie nie myśleć
Gram tutaj call ponieważ obstawiam go na PP która nie złapała seta oraz która zrzuci się prawdopodobnie do każdego 3betu dlatego widze max value w callu
[T] - co do turna, gracz poprawia w pół pota, po moim callu pula wynosiłaby 4 dolary ja miałbym 3 za sobą, stwierdziłem, że on i tak nie zrzuci swoich TT-QQ dlatego gram tutaj ship for value
Jeżeli ktoś zainteresuję się tym spotem to proszę o opinie na temat mojej linii, linii przeciwnika, czy wg was on reprezentuje swoja linia seta czy raczej overpair