Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

nl200 bluffcatch na river w 3b pocie

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
167 Wyświetlenia
ciachooooo
Oldschool Grinder

przeciwnik gra na sb strategia 3b only, 3betuje 16-18% na tych pozycjach

cb oop w 3b potach: 68/57/51
na river x/f 86% (22)

wygląda więc na to, że poddaje na river większość słabych układów

- nie spodziewam się nigdy valuebetu od słabszej ręki
- mam świetne blockery, blokuję Kx, blokuję JT (nie wiem czy 3betuje JTo czy tylko suited)
- przeciwnik nie szaleje z cbetami na T i R
- wykres z NCE: nie zachęca do callowania

w czasie rozdania skłaniałem się ku foldowi, ale:
- zakładając, że cbetuje na flopie 99, ma 12 kombinacji FH na river (3x88, 3x99, 3x KQ, 3x QQ), do tego 3x JTs i może 9x JTo
- KJ raczej nie spodziewam się, żeby grało b/b/b, bo co go calluje?
- AK są 4 kombinacje

czyli zakładając, że nie ma JTo w zasięgu pre, bije mnie 19 kombinacji, jeśli gra b/b/b z samymi tylko AJo (9), to mam BE call

więc co tutaj grasz na river i dlaczego?

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$1/$2 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]BB$96.78:///////;MP2$247.47:///////;MP3$219.94:///////;CO$246.06:///////;BU (Hero)$202.00:///////;SB$200.00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BU with K:d, J:c.
3 folds, Hero raises to $5.06, SB raises to $16.00, BB folds, Hero calls $10.94.

Flop: ($34) 8:d, K:s, Q:c (2 players)
SB bets $18.00, Hero calls $18.00.

Turn: ($70) 9:h (2 players)
SB bets $40.00, Hero calls $40.00.

River: ($150) K:c (2 players)
SB raises to $126.00, Hero ???.

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
yac
Coach
yac
BlackMember

Cześć

Po statystykach nie wnioskuję, aby ten gracz był bardziej skory do blefowania niż solid regulars z tych stawek. Ja na R zmierzam ku foldowi, ponieważ z doświadczenia w takich spotach mogę powiedzieć, że ekstremalnie rzadko zdarza się, aby ktoś tutaj odpalił 3 strzałe w blefem. Ty ewidentnie wyglądasz na to co masz (lub lepiej). Na osi Twojego zakresu, który dochodzi do R to jest jedna z najsłabszych rąk (no chyba,że callujesz z AQ na turnie, co pewnie nie zawsze robisz). Masz tutaj straighty/fulle i w związku z moim założeniem (niska frekwencja blefów) to właśnie z nimi powinieneś bluffcatchować. Wiadomo, że nasze blockery są świetne i lepiej mieć tutaj KJ niż JTs, ale tak naprawdę w tym konkretnym spocie bardziej liczy się dla mnie runout i to jak wąski jest już Twój percived range na R.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat