Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

nl400 AQs po 3becie vs tight range

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
221 Wyświetlenia
ciachooooo
Oldschool Grinder

CO limper to wieloryb
BU to reg 25/20 niczym specjalnie sie nie wyróżniał patrząc na staty, semi agresywny, jedyna co się rzuca na początku w oczy to bardzo niski 4b (5%)

rozdane granie jakiś czas temu, od tego czasu usunąłem bazę danych i nie wiem czy staty są wiarygodne jeśli chodzi o izolowanie limpera, dlatego proszę o rozważenie 2 scenariuszy:
a) izo 20% (tak wynika ze statów)
b) izo 35% (sensowniejsza wartość)

przeciwnik folduje w 3b potach ok 40% na flopie

jak gramy a) i b) ?

rzeczy, o których myślałem:
- na tym flopie cbetujemy dużo air, które poddajemy na turnie
- rozkładamy bety na 3 streety
- nie spodziewam się blefów na turnie, tylko delayed floatów na A high boardzie, czy wg. Ciebie popełniam tu błąd? a co na non-diamond 9?
- tak naprawdę to pasowałoby mi tutaj grać exploitowalny bet bet x/f, jako, że nie mam diamonda, a nie spodziewam się, żeby tutaj ktoś zamieniał made hand w blef na river po checku

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$2/$4 No-Limit Hold'em (5 handed)

Known players:
[tg]MP3$448.75:///////;CO$536.45:///////;BU$408.00:///////;SB (Hero)$435.82:///////;BB$426.80:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with A:c, Q:c.
MP3 folds, CO calls $4.00, BU raises to $20.00, Hero raises to $56.00, 2 folds, BU calls $36.00.

Flop: ($120) 2:s, 9:d, A:d (2 players)
Hero bets $50.50, BU calls $50.50.

Turn: ($221) K:d (2 players)
Hero bets $96.00, BU calls $96.00.

River: ($413) 6:s (2 players)
Hero checks, BU checks.

Final Pot: $413.

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
yac
Coach
yac
BlackMember

Cześć

Gdy betujesz turna nie spodziewam się już zbyt wielu rąk w jego zakresie, które będą blefowały shipem na R na nasze check (ludzie pockety wyrzucają tutaj już na flopie b. często bo wiedzą, że musza się liczyć z presją). Tak więc wjazd R często = kolor lub lepiej i Twoje zagranie ma sens. Wychodzi więc na to, ze jak wjeżdżamy R z AK to calluej nas tylko lepsza ręka, tak wiec można tam czekać naprawdę sporo "dla balansu", a w praktyce po prostu grać bardzo transparentnie. Przyłapał Cie na czymś niedawno? Betujesz for thin value bardziej itd.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat