Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

nl200 A high board in 3b pot BvBU

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
212 Wyświetlenia
ciachooooo
Oldschool Grinder

rozdanie wklejam z wynikiem, bo nie ma ono znaczenia, chodzi mi o samą ideę i uogólnione podejście do sytuacji:

reg vs reg, blind vs bu, 3bet w tej sytuacji 13-15%

gracze raczej agresywni

czy Twoim zdaniem:
- 3betor powinien mieć na takim boardzie na turnie x/shove range? jeśli tak to jaki? (pasowałoby mieć jakiś, bo często będziemy grać 1&D na A high boardzie, więc z blefami moglibyśmy grać bet, x/f, x/shove jeśli turn pójdzie x/x i przeciwnik capuje swój range + balans z value, które chciało grać x/shove turn)
- w tej sytuacji BU powinien bet/callować turn z A2cc? (tutaj obv zależne od poprzedniego pktu -> jak widzisz x/r range u przeciwnika na turnie)
- zawsze spodziewamy się betu albo na turnie albo na riverze jeśli gracz na BU ma Ax?
- co z delayed floatem z perspektywy BU? grać tutaj xbeh turn, bet river z floatem? a z np. ATo? wtedy każdego Ax trzeba bet/callować?
- czy nie ma najmniejszego sensu rozważać w teorii te kwestie, bo Twoja gra jest w tym spocie w 100% uzależniona od statów przeciwnika? (może w takim razie nawiążesz do któregoś punktu w zależności od statów?)

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$1/$2 No-Limit Hold'em (5 handed)

Known players:
[tg]BU (Hero)$268.46:///////;SB$201.00:///////;BB$353.86:///////;MP3$249.48:///////;CO$200.00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BU with 2:c, A:c.
2 folds, Hero raises to $5.06, SB raises to $18.00, BB folds, Hero calls $12.94.

Flop: ($38) K:d, 4:c, A:d (2 players)
SB bets $20.00, Hero calls $20.00.

Turn: ($78) 9:c (2 players)
SB checks, Hero checks.

River: ($78) 8:h (2 players)
SB checks, Hero checks.

Final Pot: $78.

Results follow:

Hero shows a pair of aces(2:c A:c).
SB shows three of a kind, eights(8:c 8:d).

SB wins with three of a kind, eights(8:c 8:d).

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
yac
Coach
yac
BlackMember

Cześć

na pewno nie jestem zwolennikiem grania tutaj bez patrzenia na to z kim mamy do czynienia. Posiadanie "próżniowego" gameplanu jest ważne, ale tzw. zdrowy rozsądek powinien modyfikować niektóre nasze zachowania. Niewielu np. jest takich graczy, którzy na tym turnie betują gołego drawa (boją się x/c lub x/r, wolą realizowac equity). Na zoomie na starsach znałem może 2 typków, którzy tutaj betują drawy lub ręce z przedziału A2-A5. Większość gra xback turn i betuje R for thin value, więc nasza próba zagrania x/r często nie wyjdzie

Druga sprawa jest taka, że na boardach typu 1 broadway 2fd cześciej zdarzają się x/r z fd od agresora no i czasem z AK. Ja gdy mam na K-high boardzie KJ/KQ i dostaje ship to zazwyczaj calluje, bo drawów i air jest wtedy więcej niż na boardzie AKxx.

Deleyed floaty są moim zdaniem wiarygodne (tak grasz słabe asy, AT-), więc możesz pokryć tę porcję swojego zakresu drawami, które wybrały na turnie realizację equity zamiast blefowania.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
ciachooooo Autor wątku
ciachooooo
Oldschool Grinder

a patrząc na to z drugiej strony (perspektywa 3betera):

często grasz 1 & D na tym boardzie, ale jeśli turn idzie x/x i BU betuje na river wiesz, ze jego range jest capped -> czy można to wykorzystać i grać x/shove? Jak widzisz taką linię (bet, x/shove T lub R) z blefami, a jak z value? Czy odpowiedź jest prosta: nie gramy tak for value, bo obawiamy się straty value po turn checkbacku, więc nie blefujemy też tak, bo dla przeciwnika będzie to zawsze thin vbet/call na river?

Odpowiedz
Cytat
yac
Coach
yac
BlackMember

Raczej druga opcja. Naprawde musiałbym mieć mega powody, aby zagrać tak tricky z valuehandem, więc raczej ta linia podchodzi tylko pod fisha z tendencjami do overagro river.

Odpowiedz
Cytat