Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL4 QQ pf

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
142 Wyświetlenia
Paddre
PokerStrategist

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.02/$0.04 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]BU$4.58:///////;SB (Hero)$3.96:///////;BB$4.00:///////;MP2$4.10:///////;MP3$2.69:///////;CO$1.10:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with Q:d, Q:c.
MP2 raises to $0.16, 3 folds, Hero calls $0.14, BB raises to $0.64, MP2 folds, Hero ...

MP2: 19/19 przy 17 rękach, rysuje się na taga
BB: unk, pierwsze rozdanie przy stole

Z wczesnej pozycji otwiera (chyba) tag, więc obstawiam go na AJo+, ATs+, 22+, postanawiam sprawdzić żeby nie izolować się na wąski range, unk z BB robi squeeza, tag folduje swoją pp zapewne, i co robić w tej sytuacji? call nie ma raczej sensu, pozostaje 4bet/broke albo pass...

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
jarrekz
PokerStrategist

HI,

Nie mozemy odgornie zakladac ze sie izolujemy na lepsze rece bo nie mamy o tym info. 3b bez pozycji tutaj jest dobrym zagraniem i wybieram wlasnie to.
3b/fold ofc, a jestem pewien ze czesto nas sprawdzi z gorszymi rekami.
As played, gralbym pewnie 4b/stackoff na tego bb ktory mnie sq on tam ma sporo gorszych rak z zalozenia bo pewnie nie chce grac oop AJ,AQ,AK ->to i tak generalizowanie bo nic o nim nie wiemy, ale foldowanie wydaje mi sie dosc weak.

Pozdro

Odpowiedz
Cytat
Paddre Autor wątku
Paddre
PokerStrategist

Zrobiłem ship, nie wiem czy wielka różnica od 4beta skoro i tak w planach by był 4bet/call, a jak by jakoś sprawdził tego 4beta to na flopie mogło by być dziwnie na każdym K-high i A-high bez pozycji :) Ale niestety lost

Spoiler

Graj rękę

Known players:
[tg]BU$4.58:///////;SB (Hero)$3.96:///////;BB$4.00:///////;MP2$4.10:///////;MP3$2.69:///////;CO$1.10:///////;[/tg]

MP2 raises to $0.16, 3 folds, Hero calls $0.14, BB raises to $0.64, MP2 folds, Hero raises to $3.96, BB calls $3.32(All-In).

Results follow:

Hero shows two pairs, kings and queens(Q:d Q:c).
BB shows two pairs, aces and kings(A:c A:h).

BB wins with two pairs, aces and kings(A:c A:h).

Odpowiedz
Cytat
jarrekz
PokerStrategist

Napisane przez Paddre
Zrobiłem ship, nie wiem czy wielka różnica od 4beta skoro i tak w planach by był 4bet/call, a jak by jakoś sprawdził tego 4beta to na flopie mogło by być dziwnie na każdym K-high i A-high bez pozycji :) Ale niestety lost

Spoiler

Graj rękę

Known players:

MP2 raises to $0.16, 3 folds, Hero calls $0.14, BB raises to $0.64, MP2 folds, Hero raises to $3.96, BB calls $3.32(All-In).

Results follow:

Hero shows two pairs, kings and queens(Q:d Q:c).
BB shows two pairs, aces and kings(A:c A:h).

BB wins with two pairs, aces and kings(A:c A:h).

Ship jest w porzadku, bo juz nie mamy miejsca na 4b i jaki bysmy nie zagrali musimy callowac, trudno pokazal nutsy, zdarza sie.

Odpowiedz
Cytat