Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nl4 Qq

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
171 Wyświetlenia
saja13

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.02/$0.04 No-Limit Hold'em (9 handed)

Known players:
[tg]MP3$4.00:///////;CO$1.60:///////;BU$4.98:///////;SB$2.79:///////;BB (Hero)$3.90:///////;UTG1$4.00:///////;UTG2$4.80:///////;MP1$8.63:///////;MP2$4.35:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with Q:c, Q:d.
UTG1 raises to $0.12, UTG2 raises to $0.36, 6 folds, Hero raises to $1.20, UTG1 folds, UTG2 raises to $4.80, Hero folds, UTG2 gets uncalled bet back.

Mam z tą ręką spory problem, ponieważ z jednej strony QQ jest na tyle mocną ręką, że trochę głupio ją tutaj foldować, a z drugiej strony myślę, że tak na prawdę grając ją oop, w sytuacji gdy już UTG2 stawia 3bet jest zagraniem EV-

Bo tak na prawdę jeśli ją callnę i nie wyskoczy na flopie ani A ani K to i tak dalej nie wiem czy nie jestem z tyłu, więc calll wydaje mi się, że odpada.

Postępując tak jak w moim rozdaniu, czyli stawiając tutaj 4bet (czy squeez?), wydaje mi się, że mam bardzo marne szanse na wyrzucenie przeciwników z puli, którzy podbijali już na EP.

Co więc zrobić z tą ręką? ?(

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
Grinder23

Witam.

Ja tutaj nie widze nic zlego w foldowaniu, jesli nie mam readow na utg+1/utg+2 ze sa jacys mega loose to najczesciej licze na max flipa co nie jest zbyt dobre + mysle ze najczesciej bedziemy z tylu.

PS: Jesli juz decydujesz sie na 4bet to nigdy nie jest to 4bet/fold tylko call, nie zamieniaj QQ w blef bo ladujesz niepotrzebnie 30bb.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
saja13 Autor wątku
saja13

Nie chciałem zamieniać ręki w blef, bo przecież on tam mógł równie dobrze 3betować z rękami typu JJ, AQ, AK, które moje QQ bije. Dopiero w momencie gdy wysuwa całego stacka to jestem niemal pewien, że ma KK+, więc w tym momencie fold wydaje mi się odpowiednim zagraniem. Jeśli moja dedukcja jest błędna (co jest wielce prawdopodobne :]) proszę o poprawienie mnie :challenge

Dzięki za ocenę ;)

Odpowiedz
Cytat
Grinder23

Napisane przez saja13
Nie chciałem zamieniać ręki w blef, bo przecież on tam mógł równie dobrze 3betować z rękami typu JJ, AQ, AK, które moje QQ bije. Dopiero w momencie gdy wysuwa całego stacka to jestem niemal pewien, że ma KK+, więc w tym momencie fold wydaje mi się odpowiednim zagraniem. Jeśli moja dedukcja jest błędna (co jest wielce prawdopodobne :]) proszę o poprawienie mnie :challenge

Dzięki za ocenę ;)

sam zobacz ze myslisz ze on tylko tutaj gra dalej z KK+, wiec tak naprawde 4betujac tutaj te QQ wg Ciebie izolujesz sie tylko na lepsze rece i foldujesz tylko gorsze wiec tak naprawde zaminiasz reke w blef bo foldujesz do tego shova.

Jesli natomiast myslisz ze utg+2 jest wystarczajaco loose zeby 3betowac utg+1 z JJ+/AQ+ i pozniej wiekszosc tego range all inowac to musisz tutaj callowac ten shove bo inaczej palisz kase 4bet/foldujac tutaj QQ. Od 4bet/folda ZDECYDWOANIE wole tutaj fold .

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat