Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] NL25 KQo top pair

8 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
214 Wyświetlenia

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;SB$7,07:20/50/35/3,0/33/56/-/33;BB$20,33:89/31/13/1,1/21/29/100/75;MP3$25,37:127/20/13/3,0/29/21/88/0;Hero$53,40:///////;BU$55,64:89/18/15/1,0/17/21/100/100;[/tg]
0,1/0,25 No-Limit Hold'em (5 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy Elephant 0.67 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is CO with K♦, Q♣
MP3 folds, Hero raises to $1,00, BU calls $1,00, SB calls $0,90, BB calls $0,75.

Flop: ($4,00) K♣, 2♥, 3♥ (4 players)
SB checks, BB checks, Hero bets $2,50, BU calls $2,50, 2 folds.

Turn: ($9,00) 7♠ (2 players)
Hero bets $6,00, BU calls $6,00.

River: ($21,00) 8♥ (2 players)
Hero bets $6,00, BU folds.

Final Pot: $27,00

Results follow (highlight to see):
Hero shows para króle (Kd Qc)

Hero wins with para króle (Kd Qc)

Na turnie już dość mocno, ponieważ ewidentnie czułem flushdrawa. Karta na river go kompletuje, ale ostatecznie to mogło być 45 i draw do strita, stąd ten blocking bet w 1/3 puli, na szczęście przeciwnika złapał sit out.

7 odpowiedzi
simon1989
BlackMember

Grasz przeciwko pasywnemu graczowi. Na flopie ok. Na turnie wg. mnie z takim graczem granie 2nd barrel jest dobrym rozwiązaniem. Skoro sprawdza prawdopodobnie ma coś w stylu KJ lub drawy. Gdyby raisował turna raczej izi fold.

Pytanie co zrobić na river.
Uzupełnia się FD, który stanowi jego range. Ja bym zagrał raczej c/c. Dlaczego ?? Bo jeżeli zabetujesz to sprawdzi Cię tylko coś w stylu KJ lub słaby kolor a przebije Cię każdy wysoki kolor, set czy dwie pary. Tak więc moim zdaniem c/c na takim boardzie będzie o wiele lepszym rozwiązaniem bo możliwe, że gracz postara się przejąć pulę z jakimś nietrafionym str8 po Twojej słabości.

taki garcz raczej nie bedzie blefowal z gorsza reka, w zaleznosci od wielkosci jego beta gram na river cf albo cc. blocking betem za 1/3 puli jestes i tak commited wiec nie ma on raczej sensu.... a dopiero teraz widze ze jestescie deep. :D w takim razie jest to dla mnie jeszcze bardziej c/c a raczej c/f river, bo bedzie on blefowal znacznie mniej niz ze stackiem 100bb. :D

piachu01
BlackMember

Nie ma co grać c/c na river. Gramy z pasywnym graczem i na 100% on gorsze przeczeka, a z lepszym wyciągnie od nas value. Co do blocking bet to staraj się byłby w 1/2pota-mniejsza szansa dostać bluff raise+wyciągnięcie więcej value w przypadku bycia z przodu.

piachu01 napisał
Nie ma co grać c/c na river. Gramy z pasywnym graczem i na 100% on gorsze przeczeka, a z lepszym wyciągnie od nas value. Co do blocking bet to staraj się byłby w 1/2pota-mniejsza szansa dostać bluff raise+wyciągnięcie więcej value w przypadku bycia z przodu.

jesli ten przeciwnik zaczeka gorsz rece a z lepszymi wyciagnie od nas value to na pewno nie sprawdzi tez z gorszymi, tylko z lepszymi. blocking bet nie ma zadnego sensu. jak dla mnie check/fold river. on nie bedzie blefowal tym bardziej ze jestesmy deep.btw wiekszy bet na flopie

piachu01
BlackMember

belicnico napisał

piachu01 napisał

jesli ten przeciwnik zaczeka gorsz rece a z lepszymi wyciagnie od nas value to na pewno nie sprawdzi tez z gorszymi, tylko z lepszymi. blocking bet nie ma zadnego sensu. jak dla mnie check/fold river. on nie bedzie blefowal tym bardziej ze jestesmy deep.btw wiekszy bet na flopie

Oczywiście, że sprawdzi z gorszymi typu KJ,KT, drawy. Standardem na jego miejscu jest tutaj c/c flop i turn i reevaluate river. Btw. jaki wpływ na możliwość blefowania ma tutaj to, ze jesteśmy deep?

piachu01 napisał

belicnico napisał

piachu01 napisał
Btw. jaki wpływ na możliwość blefowania ma tutaj to, ze jesteśmy deep?

lol...

simon1989
BlackMember

belicnico napisał

piachu01 napisał

belicnico napisał

piachu01 napisał
Btw. jaki wpływ na możliwość blefowania ma tutaj to, ze jesteśmy deep?

lol...

ambitny komentarz. Prosimy o więcej aniżeli lol.

Tym bardziej, że chętnie sam się dowiem.