Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nl25 Kk

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
95 Wyświetlenia
Druneski
Oldschool Grinder

Poker Stars, $0.10/$0.25 No Limit Hold'em Cash, 8 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $10.24 (41 bb)
BB: $28.65 (114.6 bb)
UTG+2: $47.21 (188.8 bb)
MP1: $19.75 (79 bb)
MP2: $48.56 (194.2 bb)
MP3: $26.87 (107.5 bb)
Hero (CO): $25 (100 bb)
BTN: $27.56 (110.2 bb)

Preflop: Hero is CO with K K
2 folds, MP2 raises to $0.85, MP3 folds, Hero raises to $2.50, 3 folds, MP2 calls $1.65

Flop: ($5.35) J 4 7 (2 players)
MP2 checks, Hero bets $3, MP2 calls $3

Turn: ($11.35) 8 (2 players)
MP2 checks, Hero checks

River: ($11.35) Q (2 players)
MP2 checks, Hero checks

Villain

Spoiler

Na tego rega mam dużą próbkę, gram na niego na tych pozycjach 3bet/stack off. Dostaję pasywną akcję. Na mokrym boardzie z OP gram cbet. Na T uzupełnia się draw, myślę że nie ma już tutaj sensu w betowaniu. Niby ograniczam mocno drawy blokując K :spade: , ale po jego dużym foldzie do cbetu OOP na F to on zostaje na jakimś 2% range'u, a ja nie chcę grać tutaj raczej bet/fold, kolejny pik może też mnie poprawić, więc xback raczej jest tutaj lepszy? Czy grać thin value bet/fold od jakiś A :spade:J, Q :spade: Q i na R xbackować. Zagrałem xback na T. Villain sporo floatuje OOP na R, a przy Q tego nie robi, więc zakładam, że nie ma tam zbyt mocno, albo sam boi się uzupełnionego koloru. Nie jest też agresywny na riverze, szukać tam jakiegoś thin value beta w okolicach 1/3-1/4 pota, czy bezpiecznie na showdown iść, bo po jego linii mam raczej nie najgorsze showdown value. Nie chciałem grać bet/fold, więc zagrałem xback, ale nie wiem czy nie zbyt pasywnie przypadkiem.

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
EmiyaKiritsugu
PokerStrategist

Patrząc na jego staty on lubi przenosić agresje na turn i jeśli nie chcesz bet/foldować to xback turn jest spoko. Co do rivera - dla mnie to jest bet za 40-50% pota for value. On jest absolutnie zdolny by x/callować ci tutaj AQ/AJ czy TT myślący, ze Ty mogłeś tak zagrać AK i próbujesz kolejnego staba po jego checku. Poza tym myśle, ze jak trafił to będzie grał bet wiedząc, ze Ty czesto zagrasz xback na takim boardzie który go faworyzuje, być może nawet z KK+.

Odpowiedz
Cytat
wma21
Elite Grinder

Cześć

Do F zagrane w porządku. Co do T to mając Ks xb jest tutaj jak najbardziej do zaakceptowania. Nie boisz się aż tak bardzo kolejnego :spade:, a dodatkowo spokojnie kontrolujesz pulę + dajesz mu ewentualnie bluffować na R. Tutaj także nie nadziewasz się na x/r. Gdybyś nie miał Ks to wtedy dużo bardziej wolałbym b/f T. Na R ja gram jeszcze vbeta (sizing trochę poniżej połowy pota byłby tu ok). Twoja linia nie wygląda mocno i on może tu bluffcatchować.

Odpowiedz
Cytat