Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL2 - KTs

6 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
189 Wyświetlenia

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (9 handed)

Known players:
[tg]BU (Hero)$2.37:///////;SB$1.06:///////;BB$2.47:///////;UTG1$1.00:///////;UTG2$1.22:///////;MP1$3.72:///////;MP2$0.73:///////;MP3$1.63:///////;CO$2.22:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BU with T:s, K:s.
6 folds, Hero raises to $0.06, SB folds, BB calls $0.04.

Flop: ($0.13) 8:s, Q:c, 9:c (2 players)
BB checks, Hero checks.

Turn: ($0.13) J:s (2 players)
BB bets $0.09, Hero raises to $0.36, BB raises to $2.41, Hero calls $1.95.

River: ($4.85) 9:s (2 players)

Final Pot: $4.85.

BB - VP/PRF/18/10 ~ 130h

Dlaczego nie decyduję się na cbet - bo nie podoba mi się ten zbytnio stół - i ewentualnie chce tanio kupić kartę pod GT-na T-spada ta karta która chciałbym aby spadła. Mam najsilniejszy układ + dodatkowo 9 odds-ów, które mogą ulepszyć mój układ, więc easy stack-off?

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
Thorek

Witaj.

Na preflopie grasz prawidłowy steal dobrze dobierając wysokość podbicia. Flop to mega easy cbet i nie rozumiem, czemu ta sytuacja ci się nie podoba do cbetu. To jest absolutny standard. Masz heads-up, masz inicjatywę, pozycję, a board wpisuje się w twój range + masz equity na poprawienie siły swojej ręki. Check back i gra pod gutshota jest tutaj mega sick, tym bardziej że drawujesz pod układ, który będzie mega face up. Jeśli to nie jest dobry spot do cbetu, to jaki spot chcesz cbetować?

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Chodzi mi o to, że stół jest kolorowy, a dodatkowo może być OECD.
No dobra gram cbet - a jak dostanę raise - składam się?

Odpowiedz
Cytat
Thorek

Czyli masz zamiar odpuszczać cbet za każdym razem bez made hand, kiedy na stole będzie flush draw? Jeśli tak, to raczej rzadko będzie cbetował. Cbet to tutaj absolutny standard. Na raise ofkoz fold.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Szczerze to nie wiem, dlaczego nie cbet ten board - czasami mam z tym problem. Ale cały czas nad tym pracuję ;)

Odpowiedz
Cytat
Thorek