Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AKs nl2

6 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
275 Wyświetlenia

Party Poker No-Limit Hold'em, $0.02 BB (8 handed) - Party-Poker Converter Tool from FlopTurnRiver.com

SB ($1.40)
Button ($2)
MP2 ($2)
BB ($3.23)
CO ($1.15)
UTG+1 ($2)
Hero (UTG) ($2.38)
MP1 ($2.94)

Preflop: Hero is UTG with A, K
Hero bets $0.08, UTG+1 calls $0.08, 6 folds

Flop: ($0.19) Q, 8, J (2 players)
Hero bets $0.14, UTG+1 raises $0.28, Hero calls $0.14

Turn: ($0.75) J (2 players)
Hero checks, UTG+1 bets $0.54, Hero calls $0.54

River: ($1.83) 10 (2 players)
Hero checks, UTG+1 bets $0.94, Hero raises to $1.48 (All-In), UTG+1 calls $0.16 (All-In)

Total pot: $4.03

Results below:

Spoiler

Hero had A, K (flush, Ace high).
UTG+1 had Q, Q (full house, Queens over Jacks).
Outcome: UTG+1 won $3.83

Przeciwnik w zasadzie unk, rysował się mniej więcej na weak-tight
Na flopie obstawiłem go na seta lub QJ, ale miniraise sprawdzam bo mam świetne oddsy. I co? turn uzupełnia fulla a ja dalej drawuje... teraz widze EASY FOLD TURN. Na stack off na flopie potrzebuje 44% equity a na range QJ 88 JJ QQ mam 37%

edit: niezauważyłem że raisować flopa może również z T9, jednak wiele to nie zmienia, w dodatku często zrzuca to preflop

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
Thorek

Witaj.

Z monster drawem ja tutaj widzę 3-bet preflop, jeśli jednak obstawiałeś villaina na absolutny top jego range, to wstedy call może być przy genialnych oddsach, ale co tutaj się dzieje na turnie? Skoro widzisz tutaj sety lub QJ, to jesteś już drawing dead przy sparowanym boardzie na turnie. Nie wolno ci tutaj zmieniać założeń, które ustaliłeś sobie na flopie. Check/fold turn.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez Thorek
Witaj.

Z monster drawem ja tutaj widzę 3-bet preflop

Chodzi oczywiście o flopa. Linia 3 bet/AI jak mniemam?

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Tylko na jaki range z którym villain mógł tu raisować mam conajmniej te 44% equity?
Nawet na range JJ 88 QJ Q8 J8 T9 lub to same ze slowplayowanymi AA KK QQ mam poniżej 44%

Co do oceny, w trakcie gry oczywiscie nie przemyslalem, stąd ten fatalny błąd

Odpowiedz
Cytat
Huricano

AQ / KQ / KJ / KT / K9 / QT / Q9/ JT / J9 <--- wybierz sobie :)

Na fisha miałbyś easy stack off, ale na weak TAGa callującego UTG+1 vs UTG jest tak jak pisze Thorek

Odpowiedz
Cytat
damianpat

Napisane przez Huricano
AQ / KQ / KJ / KT / K9 / QT / Q9/ JT / J9 <--- wybierz sobie :)

Na fisha miałbyś easy stack off, ale na weak TAGa callującego UTG+1 vs UTG jest tak jak pisze Thorek

// rozumiem złość i rozgoryczenie, ale mimo wszystko proszę o powstrzymanie się od takich postów w dziale oceny rąk bo jestem zmuszony potraktować je jako spam - spinek

Odpowiedz
Cytat