Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] NL2 KJo

10 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
473 Wyświetlenia
kopytko

PokerStars No-Limit Hold'em, $0.02 BB (9 handed) - Poker-Stars Converter Tool from FlopTurnRiver.com

MP3 ($3.07)
CO ($0.85)
Button ($0.95)
Hero (SB) ($2.29)
BB ($2.47)
UTG ($1.80)
UTG+1 ($3.04)
MP1 ($3.81)
MP2 ($5.13)

Preflop: Hero is SB with K, J
1 fold, UTG+1 calls $0.02, MP1 calls $0.02, 1 fold, MP3 calls $0.02, 1 fold, Button calls $0.02, Hero raises to $0.16, 1 fold, UTG+1 calls $0.14, 2 folds, Button calls $0.14

Flop: ($0.54) A, Q, 4 (3 players)
Hero checks, UTG+1 checks, Button checks

Turn: ($0.54) 10 (3 players)
Hero bets $0.34, UTG+1 calls $0.34, Button calls $0.34

River: ($1.56) 7 (3 players)
Hero checks, UTG+1 checks, Button bets $0.45 (All-In), Hero calls $0.45, UTG+1 calls $0.45

Total pot: $2.91 | Rake: $0.10

9 odpowiedzi
mchmielo

Moja opinia (tylko zeby zobaczyc czy dobrze mysle :) )

Na pre-flopie dał bym call jesli juz bo i tak bede bez pozycji a przy multi pocie napewno ktos sprawdzi moje podbicie.

Flop jako ze juz podbiłes pre flop tu dał bym donk beta 2/3 puli w celu wyrzucenie drawujacych i zobaczenia ogolnej sytuacji na raisie dał bym bym fold. W mojej wersji preflop dał check i grał według odds

Turn ok podbicie o 2/3

Na river bym pushował bo nikt nie pokazał agresji na flusha a stawiam ze mieli albo Ax albo Qx

A i na NL2 i tak sadze ze by sprawdzili push z Top pair ze wzgledu na niskie stawki

rusher88

mchmielo: to imho kiepsko myslisz

call pf - dla mnie opdada - wiem ze to NL2, ale te stawki maja byc nauka przed wyzszymi limitami, a tam wyraznie widac ze limpowanie pf nie przynosi pozadanych zyskow, a sporo mniejsze niz agresja w pf + dobra gra postflop.

Wiec albo raise albo fold, szczegolnie dla tego ze nie mamy pozycji.

cbet na takim flopie odpada kompletnie, ponierwaz kazdy doslownie kazdy niezaleznie od reki - nuts flush, czy 72o jest w stanie nas wywalic z puli na tym flopie.

Po braku akcji na flopie, turn mozna betowac, szczegolnie ze w koncu trafilismy 2gi uklad po kolorze. A przeciwnicy w tym momencie nie maja zbytniego infa o naszej rece - gdyz moglismy chciec zagrac check/raise flop, jednak nie otrzymalismy akcji, wiec betujemy turn.

River - na river check/all in jesli juz. U UTG+1 za cholere nie obstawialbym koloru, byl pasywny cale rozdanie, do tego zagral do Ciebie - agresora pf, turn check behind ( watpie aby spodziewal sie betu od BU), wiec mysle ze chcial jakos tanio zobaczyc SD. Trudno sie okreslic co do BU, ale nawet jakbys z nim przegrywal, to jest szansa wygrania czesci stacku od UTG+1.

rusher88

mchmielo napisał
Flop jako ze juz podbiłes pre flop tu dał bym donk beta 2/3 puli w celu wyrzucenie drawujacychi

ps. kto jest klasyczny flop, kiedy bez pozycji warto odpuscic cbet
ps2. Jak to "donk bet" za 2/3 puli, to chyba znaczy ze ja same donki zawsze robie :(

mchmielo

rusher88 napisał

mchmielo napisał
Flop jako ze juz podbiłes pre flop tu dał bym donk beta 2/3 puli w celu wyrzucenie drawujacychi

ps. kto jest klasyczny flop, kiedy bez pozycji warto odpuscic cbet
ps2. Jak to "donk bet" za 2/3 puli, to chyba znaczy ze ja same donki zawsze robie :(

Sorki mój bład z donk betem myslałem chyba akurat o tym call pre-flop, wracajac do preflopa to obstawie przy swoim ze podbijanie KJo bez pożniejszej pozycji jest bez sensu ta karta nie jest dosc skuteczna i ciezko trafic flopa.

No coz jesli chodzi o flopa to ja np lubie grac agresywnie od poczatku i dał bym tu c-beta jesli juz bym podbil preflop

rusher88

Na KJo, flop spadnie tak samo czesto jak na AKo, AQo, AJo, 72o, 45o ... wiem ze to SB i kwestia dozucienia do BB jest banalna, ale zmuszasz sie wtedy do grania fold bez trafionego flopa. Za raisem w pf przemawia po 1 image - zakladam ze Hero gra pozadnego TAGa, po 2 fakt, ze jest co krasc - spora ilosc limpow, po 3 mozliwosc ogrania reszty po flopie! :D Siadajac do stolu uwazam ze gram lepiej niz inni ( narcyzm? NIE ), bo jakbym uwazal ze gram gorzej... to po co mam grac w pokera? ( Wiadomo okres nauki podstaw tutaj w gre nie wchodzi ).

Szczerze mowiac jedyne co jestem w stanie zlimpowac pf to 22 / 33 z UTG/+1, reszta to jest dla mnie raise// ew. call z pocketem.

A cbet na takim flopie, to jest palenie pieniedzy. Dajesz komus z pozycja free money, ale rob jak uwazasz - tylko pwoiedz mi w takim razie na jakim flopie odpuszczac cbety?

mchmielo

Co do preflopa musze przyznac ze twoje argumenty sa dobre co prawda na bss przeniosłem sie z FL narazie gram 2 tyg bss gram agresywniej preflop niz pokazuje SHC limpuje własnie tylko w multipotach i zazwyczaj konectory offsuited i ew niskie pokety bo w według mnie w multipocie i tak nikt sie nie skapnie czy mam to czy tamto (moze zle mysle). Tu moj c-bet miał by sprawdzic czy ktos trafił ew flusha lub zapobiec drawowaniu do niego, wymusic spasowanie poprzez to ze mogłem trafic kolor lub agresywnie drawowac, no i to ze na turnie moge ulepszyc sie do gutshota.

rusher88

Gorzej jak na takiego cbeta dostaniesz call i spadnie Ci ten inside. Wiesz czy ma flusha czy ma pare? Niestety nie.

Robisz cbeta na flopie lezy Ac, Qc 4c ... spokojnie mozesz dostac raise na flopie od J, T, 9 high flush draw, przeciwko KJ ( Kc ) nie masz mozliwosci w ogole wygrac, a sam K high flush spokojnie moze zagrac all in, nie mowiac kiedy podpiera go inside.

Para Cie przebije, zeby nie dac Ci drawowac, a Ty nie masz made hand, tylko w tym momencie Twoja reka to czysty bluff.

Nie widze zadnej podstawy do robie cbeta, bo na kazdy, doslownie kazdy raise musimy muckowac reke.

Natomiast kiedy na turn spada nam inside ( czy cokolwiek ), nie chcemy zeby przeciwnik ewentualnie dostal jednak 4 karte w kolorze na river, wiec betujemy.

mchmielo

Ok dotarło dzieki dzisiejszej rozmowie wroce do nauki bss od zera bo moze i na tym limicie ide szybko w góre i ogolnie mam juz prawie kase na NL10 ale tam moze byc juz gorzej z moim mysleniem.

Dzieki ci wielkie za bardzo wyczerpujace i konstruktywne wypowiedzi.

rusher88

np. dobrze ze cos pomoglem :)

Ps. Nl10 to zaden limit starych wyjadaczy ;) Ale fakt faktem, latwiej tu spotkac jakiegos regularsa.