Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL2 AA multiway

10 Posty
4 Użytkownicy
1 Reakcje
533 Wyświetlenia
dudixo

Poker Stars, $0.01/$0.02 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $2.14 (107 bb)
BB: $2 (100 bb)
UTG: $3.42 (171 bb)
MP: $2.83 (141.5 bb)
Hero (CO): $3.13 (156.5 bb)
BTN: $2 (100 bb)

Preflop: Hero is CO with A♣: A♠:
UTG raises to $0.06, MP folds, Hero raises to $0.19, BTN calls $0.19, 2 folds, UTG calls $0.13

Flop: ($0.60) 3♦: 9♥: K♠: (3 players)
UTG checks, Hero bets $0.42, BTN calls $0.42, UTG folds

Turn: ($1.44) K♦: (2 players)
Hero checks, BTN checks

River: ($1.44) 5♦: (2 players)
Hero bets $0.25, BTN raises to $1.20, Hero folds

Witam, Przeciwnik unk.
Pre: Mogłem tego 3beta trochę zagrać wyżej w okolicach 0,24 bo jesteśmy na deepstackach. Często właśnie nie patrzę jakie są stacki przeciwników. Potem zauważam to podczas analiz.
Flop: Suchy, bezpieczny flop i mamy multiway. Przeciwnicy mają sporo Kx w swoim zasięgu więc gram wysokiego cbeta, żeby ciągnąć jak najwięcej value tych rąk. Nie widzię za bardzo innej opcji jak Cbet
Turn: Turn spada nieprzyjemny dla nas. Kolejny król który trafia mocno w zakres calling rangu przeciwnika na BTN. Nie gram beta bo nie widzę tam za dużo value a możemy narazić się na raise od Kx/99. A tak to wolę dać szanse zablufować przeciwnikowi z jakimiś QT/QJ/JT. Gram x/c
River: No trochę się tu pogubiłem. Zagrałem bet i dostałem snap raise. Teraz tak myślę, że lpiej było zagrać x/c. Chciałem zagrać taki niewielki blok bet ale nie przemyślałem tego. Wszystkie gorsze ręce rywala zrzucą a na mój check mogą próbować blufować a raise dostanę od mocniejszych. Pozatym wszedł Flush, przeciwnik może tam mieć trapowane 99.

Odpowiedz
Cytat
9 odpowiedzi
Aseort

Na pre duży wyższy ten sizing - tak jak mówisz nie dość że na deepach to zakres UTG jest stosunkowo wąski i dużo częściej dostaniesz callnięcie do AK,AQ,AJ Exc, Ja bym betował Turn by dostać jakieś calle od drawów i może 9 które nie chciały by uwierzyć w mojego K. Jak dla mnie - River wcale taki nie najgorszy - jeśli mówisz że to był snap bet to nic tylko foldować, jakieś kolorki które mu dałeś na turnie weszły, trapowane 99 a i na tych stawkach nie zdziwilbym sie przy 33 + Jakieś magiczne AK które niby blokujesz, KQ,KJ, nawet KTs jak grał z BTN na pozycji. Jak nie masz info na gościa to jak dla mnie ten fold na riverze całkiem przyzwoity.

Odpowiedz
Cytat
KrzNow

Ja tam nie widzę żadnego powodu aby pre IP ładować "dużo wyższy ten sizing".

Odpowiedz
Cytat
Aseort

Oj wybacz ten "dużo wyższy" ale załadować za jakieś ~0,26 mógł spokojnie z intencją all inowania na flopie no przynajmniej mi się tak wydaje.

Odpowiedz
Cytat
trzasku

Preflop: Ja na deepach również zagrałbym około 4x (0,24$) ponieważ jak przeciwnik ma callnąć to najczęściej 3x a 4x nie zrobi mu różnicy z powodu dużych implied odds. Zmuszaj się do świadomego sprawdzania stacka przed podjęciem decyzji o 3-bet (zapisz sobie to na kartce), po kilku dniach zrobi się z tego nawyk.

Flop: Gram valuebet za 1/2 od Kx, QQ-TT. Obawiam się, że na wyższy sizing w multiwayu drugie pary mogą spasować dlatego nie chcę uderzać 2/3. Ma to sens? Cold call 3-bet składa się głównie z TT-QQ, AQs, czasami KK+, AKs (ale to blokujemy).

Turn: Na tego gracza Kx nie jest złą kartą ponieważ nie ma on praktycznie żadnych Kx w rangu preflop (praktycznie tylko dwie kombinacje KQs,). Głównie spodziewam się, że ma tam QQ-TT od których mamy jeszcze jeden street value. Gram check/call i daję mu zamienić drugą parę w bluff i zamierzam betować na river jak poczeka. Takie ręce jak wypisałeś czyli QT/QJ/JT według mnie nie callują praktycznie nigdy na flopie w mutliwayu.

River: Realizacja planu i valuebet za 1/2 od QQ-TT. Na raise się składam ponieważ ponieważ nie ma on blefów które mogłyby tak zagrać - drugie pary nie mają powodu raisować. Prawdopodobnie przeczekał jakieś KQs na turnie ponieważ FD nie ma w rangu z racji, że callował flopa w multiwayu.

Odpowiedz
Cytat
KrzNow

Czy w takim razie takim samym sizingiem gracie swoje 3bet blefy ? (zakładam, że macie kilka w zakresie).

Odpowiedz
Cytat
Aseort

No z samego faktu że jest to bluff to chyba oczywiste że tak i owszem by nie mogli rozpoznać z łatwością naszego rangu a co - próbujesz zmniejszać dla value i zwiększać dla bluffu ? Jeden myślący i masz pozamiatany stolik. O ile na tych niskich stawkach to nie ma specjalnie dużego znaczenia to jak sobie wskoczysz wyżej to może stać się to problematycznym błędem który później trzeba będzie niwelować masą pracy. Kilka w zakresie mam ale ogólnie raczej nie korzystam bez blokerów - nie na tych stawkach gdzie ludziska sprawdzają strita z mono boardem... I ile razy próbuje skillować moje bluffy to raczej sobie odpuszczam z wiadomych przyczyn.

Odpowiedz
Cytat
KrzNow

a co - próbujesz zmniejszać dla value i zwiększać dla bluffu ?

Nie wiem jak to wywnioskowałeś z mojej wypowiedzi. Bardziej Was o to podejrzewałem, że sadzicie dla value a dla blefu gracie mniejsze sizingi, wielu takich jest na tych najniższych limitach.
Value czy blef gram ten sam sizing

Odpowiedz
Cytat
trzasku

Ciekawa kwestia z tym dobieraniem sizingu 3-bet blefów na deepach. Zgadzam się z tym, że jak będziemy walić mało blefując a dużo grając for value to regowie mogą to zauważyć, taka strategia wiec odpada. Z drugiej strony jeżeli chcemy blefować wyższym sizingiem to problem jest taki, że rośnie wymagane fold equity i nasz bluff częściej musi się udać.

Na pewno nie chcę rezygnować z podwyższania sizingu for value na deepach bo to strata value. Zostaję więc albo totalnie zrezygnowanie z light 3-betów na deepach (albo ich maksymalnie ograniczenie) albo granie ich tym samym sizingiem co nie wiem czy będzie najlepsze.

Odpowiedz
Cytat
Aseort

Mi się wydaje trzasku że jeżeli dobierzesz odpowiednio przeciwników ( raczej regów jak fishów albo jakichś TAG fish) to z przyjemnie dobranym zakresem powinno się udać. Rzadko bo rzadku póki co ale można spróbować. Próbował bym tego jak już wspomniałem wcześniej z blokerami i na jakiś suchych boardach przeciwko zakresowi bo ja wiem - Z CO lub MP? Utg może często kontynuować ze swoim suchym boardem ale w zakresie CO i MP + Blokery można coś pomyśleć. Nie wrzucam tutaj BTN bo to standard i nie ma się o czym rozpisywać. Później poczytam coś na ten temat.

Nie wiem jak to wywnioskowałeś z mojej wypowiedzi

- Wybacz jeżeli w jakikolwiek sposób Cię uraziłem lub co innego - nie to zupełnie było moim zamiarem - wywnioskowałem to a kto wie może i sam sobie dopowiedziałem po tym twoim pytaniu... Czort wie co ja tam myślałem kiedy to pisałem ... To było wieki temu xD

Odpowiedz
Cytat