Moim przeciwnikiem jest osoba, która robi tak zwany all in z dupy preflop, overbetuje na flopie rainbow, gra call open raise-call 3bet na CO z JTo.
No i mam dylemat co zrobić na turn, bo spada najgorsza karta i nie mam kompletnie pomysłu, ten as tam psuje całe rozegranie na tego gościa więc decyduję się na check-fold.
https://www.boomplayer.com/26692721_AA4A103C0F
Też pomyślałem o becie na turn, ale już commituje z pulą wtedy. Plus zabetowania taki, że nie dam się wyrzucić jakimś JJ-QQ np.
Rzeczywiście, choć na takiego gościa betowałbym właśnie na Flopie okolice 1$ i właściwie to powinna być wrzutka na każdym Turn'ie. Ile on tam może mieć tak naprawdę tych Ax? AK, góra AQ bo na tak rainbow board nie callnie raczej AT vs 3/4 bet Flop (zakładając że wgl callnie to do 4beta). Za to na T często JJ, QQ czy TT wciąż callują a nawet jeśli foldują to jednak my zgarniamy pule.
Dokladnie to co napisal 4greg4. Na takim boardzie i na aggro malpe graj x/re x/ship
Na agro retarda gram x/c na flopie i pozwalam mu blefować. Pomimo Asa nie odpuszczam i tak chyba.
Bet za 1/3 puli lub 1/4 puli i fold na raise. Aczkolwiek dość close. Pytanie jaki ma on 3bet. Jeśli ma np. 20, to gram x/c na flopie nawet Axx i daje mu wyspazować, bo po prostu on rzadko tam trafi.
Ciężko stwierdzić jakie ma staty, bo pierwszy raz go spotkałem dopiero i mogłem wnioskować na tym jak rozgrywał rozdania (opis powyżej).
flop ci sprzyjal i gdyby na twoj bet zrobil by 3-bet bylby all-in, tern i pada A to karta ktora pasuje do twojej agresji w tym spocie wiec tylko bet , twoj check byl okazja do przejecia inicjatywy i jedynej okaji na przejecie poli . KK z tak luznym graczem z szerokim zakresem jest zbyt mocna by pasowac , dodatkowo nawet przegrywajac z jego A zbudujesz wizerunek ktory w nastepnych spotach twoja agresja zyska na szacumku.