Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL2- 3bet AJo vs EP

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
120 Wyświetlenia
Witcher1990
PokerStrategist

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (5 handed)

Known players:
[tg]BU$5.11:///////;SB$7.93:///////;BB$2.00:///////;MP3$4.39:///////;CO (Hero)$2.00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is CO with J:s, A:c.
MP3 raises to $0.06, Hero raises to $0.18, 3 folds, MP3 calls $0.12.

Flop: ($0.39) K:s, A:h, 8:s (2 players)
MP3 bets $0.24, Hero calls $0.24.

Turn: ($0.87) J:d (2 players)
MP3 bets $0.56, Hero raises to $1.58(All-In), MP3 calls $1.02.

River: ($4.03) K:d (2 players)

Final Pot: $4.03.

Results follow:

MP3 shows four of a kind, kings(Kc Kh).
Hero shows two pairs, aces and kings(Js Ac).

MP3 wins with four of a kind, kings(Kc Kh).

Przeciwnik unk, dopiero się dosiadł. Ze względu na stack wygląda na ogarniającego
Domyślam się, że ta ręka to jest fold pre ale wygląda całkiem nieźle do 3betu więc postanawiam go sobie izolować mając pozycję. Nie wydaje mi się to złą opcją a jak jest na prawdę?
Dostaję call i donk beta. Nie wiem o czym on może świadczyć ale z TP robię call nie po to 3betowałem żeby teraz foldować.
T kolejny donk ale z dwiema parkami wrzucam stack bo uważam, że może mieć jakiegoś Ax

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
kNoq001
PokerStrategist

czesc

pre na tych pozycjach na unka albo 3betuje albo folduje, nie chce grac multiway z AJ a do tego moze prowadzic call, ze wzgledu na blockery 3bet jest w miare spoko + na tych stawkach mozesz wciaz dostawac calle od zdominowanych rak
na flopie nie ma co raisowac, chcemy tutaj w miare kontrolowac pota, ciezko stwierdzic co on donkuje bo go nie znamy ale moze tam miec penwie jakies Ax/Kx/random spazzy
na turnie ta karta zmienia tyle, ze bijemy AQ co juz jest spoko, czasem on dostanie twopair z KJ, patrzac na to, ze board sie paskudzi to pewnie takze wsuwam tutaj stacka i licze na te Ax ktore na nl2 beda traktowane jak nutsy przez przeciwnikow

pozdro

Odpowiedz
Cytat