Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Nl10 TT

8 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
235 Wyświetlenia

Hand converted with online PokerStrategy hand converter:

Known players:
[tg]Player sitout$2.00:///////;MP2$10.09:///////;MP3$9.90:///////;CO$2.19:///////;BU$17.36:///////;SB$9.62:///////;Player sitout$7.71:///////;BB$1.90:///////;Player sitout$10.00:///////;[/tg]
$0.05/$0.1 No-Limit Hold'em (9 handed)

Preflop: Hero is BB with T:d, T:c.
2 folds, CO calls, BU folds, SB calls, Hero raises to $0.50, CO calls, SB folds.

Flop: (26.00 SB) 3:s, 4:d, J:h (5 players)
Hero checks, CO checks.

Turn: (13.00 BB) 5:d (5 players)
Hero checks, CO bets $0.30, Hero calls.

River: (19.00 BB) J:s (5 players)
Hero checks, CO checks.

Final Pot: 19.00 BB.

Results follow:

Czy to jest dobrze rozegrane?

7 odpowiedzi
Aimboy
PokerStrategist

Nie jest dobrze zagrane. Nie wiem czy zwrociles uwage ale jest to SHORT STACK STRATEGY i gramy tutaj ze stackiem 20bb a nie 100bb. Przez twojego stacka nie mozna ocenic tego zagrania pod wzgledem strategii ale juz widac, ze i tak bylo by zle. Zacznij grac ze stackiem 2$ i wtedy wklejaj rozdania.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Rozdanie źle się skonwertowało, użyłem https://polska.pokerstrategy.com/strategy/hands/. Teraz skonwertowałem Texas Grabem. Jak widać poniżej grałem z odpowiednim stackiem. Ponawiam pytanie czy jest to poprawne rozegranie?

Known players:
[tg]MP3$9,90:///////;Hero$1,90:///////;CO$2,19:///////;[/tg]
0,05/0,10 No-Limit Hold'em (6 handed)
Hand recorder used for this poker hand: Texas Grabem 1.9 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is BB with T♦, T♣
2 folds, CO calls $0,10, BU folds, SB calls $0,05, Hero raises to $0,60, CO calls $0,50, SB folds.

Flop: ($1,30) 3♠, 4♦, J♥ (2 players)
Hero checks, CO checks.

Turn: ($1,30) 5♦ (2 players)
Hero checks, CO bets $0,30, Hero calls $0,30.

River: ($1,90) J♠ (2 players)
Hero checks, CO checks.

Final Pot: $1,90

Results follow (highlight to see):

Aimboy
PokerStrategist

Ok teraz o wiele lepiej, nawet twoje zagranie na preflopie jest poprawne :D
Na flopie z jednym przeciwnikiem, nawet majac trash hand, wykonujesz cbet w wysokosci 2/3 puli, ale twoj, ze twoj stack jest rowny puli, wchodzisz all-in odrazu na flopie.

diablik7
PokerStrategist

Powinienies zagrac continuation bet na flopie. Albo, powiedzmy, 0.70, delikatnie, albo all-in.

I tu mam wlasnie pytanie do sedziego, bo w takich sytuacjach mam watpliwosci czy dac 0.70 (ponad polowa puli) i w przypadku reraise pasowac czy pokazac sile i zagrac all-in?

Gdybym trafil tego waleta na flopie (a to chce pokazac przeciwnikowi) to zagralbym delikatny raise za polowe puli. Flop jest raczej suchy, chyba, ze koles sprawdzil mnie z 56.

Teges
BlackMember

Gdybym miał AJ to i tak szedłbym all in, lepiej zgarnąć pule niż dać drawować do strita, bo przecież tak jak mówisz 56 jest możliwe, wole grać każdę takie rozdanie agresywnie, bo nie pokazujesz naprawde co masz i nie dajesz szansy na draw :o).

Tyb3r
PokerStrategist

Z drugiej strony nie wyciągasz wtedy value :P

Trzeba to równoważyć.

Gomez224
PokerStrategist

Witam

Pre-flop rozegrany poprawnie. Na flopie zgodnie zgodnie z artykułami dostępnymi w sekcji basic kiedy mamy wykonac cb i zainwestowac w to więcej niż 50% naszego stacka gramy all in. Tak że tutaj na flopie powinieneś był wejśc all in. Poza tym bardzo ciekawy jest ten call od shorta. Poza tym na tym flopie jest tylko jedna over cards i nie zawsze nasz oponent ją trafi.

diablik napisał
I tu mam wlasnie pytanie do sedziego, bo w takich sytuacjach mam watpliwosci czy dac 0.70 (ponad polowa puli) i w przypadku reraise pasowac czy pokazac sile i zagrac all-in?

Jeśli na takim flopie grałbyś all in z made hand to tak samo grasz z trash hand. Może to się wydawac głupie bo ryzykujemy w tym momencie pozostały stack, ale jeśli na nietrafionym flopie zawsze będziemy wstrzymywac cb to staniemy się zbyt czytelni.

Pozdrawiam