Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] NL10 ADs

7 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
265 Wyświetlenia

Hand converted with online PokerStrategy hand converter:

Known players:
[tg]MP1$9.61:///////;MP2$1.85:///////;Player sitout$2.00:///////;MP3$2.00:///////;CO$1.40:///////;BU$1.70:///////;SB$2.52:///////;BB$2.00:///////;UTG2$12.19:///////;[/tg]
$0.05/$0.1 No-Limit Hold'em (9 handed)

Preflop: Hero is BB with A:d, Q:d.
6 folds, SB raises to $0.35, Hero calls.

Flop: (16.00 SB) 5:d, 8:h, T:d (3 players)
SB bets $0.57, Hero calls.

Turn: (19.40 BB) Q:s (3 players)
SB raises to $1.55, Hero calls.

River: (45.20 BB) 5:s (3 players)

Final Pot: 45.20 BB.

Results follow:

Jak to należało rezegrać?

6 odpowiedzi
Aimboy
PokerStrategist

Z AQ nie sprawdzamy raisow, fold preflop.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Sprawdzalem, bo raise był na SB i podejrzewałem ze to jest steal, czy należy tak restrykcyjnie trzymać sie w takim przypadku strategii?

Aimboy
PokerStrategist

Jesli juz postawiles na to, ze jest to steal powinienes wejsc all-in juz na preflopie, najlepiej jednak takie zagrania poprzec odpowiednimi statami, a wydaje mi sie ze nie grasz ze statami :)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzięki za opinię, czy mógłbyś rozwinąć wątek odnośnie statystyk, jak się gra ze statami? i jakie statystyki świadczą o tym że ktoś może próbować steal?

diablik7
PokerStrategist

W statusie srebrnym jest o tym artykul. Jest chocby taki stat "Attempt to Steal". Mowi ci czy ktos jest notorycznym zlodziejem (jak ja) :P

Jesli chodzi o staty, to kiedys calkiem fajny artykul napisal "Goral" (Marcin Horecki). Nie powiem na glos gdzie go mozna znalezc, ale... googlnij sobie ;)

magic83
Oldschool Grinder

hej bartkiew ,

dokladnie tak jesli juz decydowal bym sie tutaj grac to tylko all in na pf i zdecydowal bym sie na podstawie statystyk.

ja generalnie zawsze mowie zeby efektyywnie krasc czy bronic blindow trzeba miec statystyki!!

jesli widze ze przeciwnik ma ATS rzedu 50% to mamy easy all in, ale jak widze ze ma ATS 5% i VP$IP 5% to mamy easy fold:):) :)

mamy sporo artykulow na ten temat a i ja przygotowuje filmik teraz o stalach ale zalecam granie tego rodzaju zagran na wyzszych limitach i ze statystykami!!