Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Nl10 TT

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
218 Wyświetlenia
Fishuturek
PokerStrategist

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;Hero$10,5:///////;BB$9,18:122/42/2/1,7/26/3/11/58;BU$11,64:101/24/21/8,0/33/46/67/29;[/tg]
0,05/0,1 No-Limit Hold'em (6 handed)
Hand recorder used for this poker hand: Elephant 0.86 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is SB with T♥, T♠
3 folds, BU raises to $0,25, Hero raises to $0,90, BB calls $0,80, BU calls $0,65.

Flop: ($2,70) 8♠, 8♣, 4♠ (3 players)
Hero bets $1,5, BB calls $1,50, BU raises to $10,74 (All-In), Hero folds, BB calls $6,78 (All-In), BU gets uncalled bet back (All-In).

Turn: ($20,76) 6♦
River: ($20,76) 9♣ (2 players)

Final Pot: $20,76

4 odpowiedzi
siweq86
Oldschool Grinder

As played pre to ja calluje na flopie.
BU jest overagro, może tak rozgrywać drawy czy overcards, a Ciebie bije tylko JJ i czasami jakieś 87, 89, których jednak by nie shovował moim zdaniem, a BB może mieć tam sporo drawów, 99, overcards, pocketów, może sfoldować. Niestety równie dobrze może mieć JJ+.
Nie grałbym jednak 3betu pre. Wolę coldcall i grę postflop na jego szeroki range

muckinfella
PokerStrategist

Witam

Podoba mi sie 3bet pre na light stealera, podoba mi sie cbet flop ale nie do konca podoba mi sie fold. Jak tutaj widzisz jego range zakladajac, ze on widzi 'dead monies' od BB w puli? On tutaj shovuje wg bardzo, bardzo szeroko o ile jest na tyle ogarnietym graczem, na jakiego go stawiam.

Pobaw sie prosze Equilatorem/Stove i daj mu w range troche pocketow, troche Ahighs, troche flushdrawow, troche overcards + flushdraw + troche tych 8x (98s, 87s, moze A8s) i okresl swoje equity zakladajac, ze JJ+ on shipuje pre.

variat
Oldschool Grinder

1. to BU wyglada jak narazie na ogarnietego gracza\
2. skad wniosek, ze BU jest overagro?! vpip/pfr tego nam nie mowia. AF 8.0? czesto mam af 16 po wiekszej probce rak, wiec to tym bardziej nam nic nie mowi, a bardziej wskazuje na jakiegos taga
3. moim zdaniem tym bardziej BU bedzie gral wezej taki raise AI na tym boardzie, bo za czesto BB go sprawdzi z czymkolwiek, wiec dla mnie BU nigdy/prawie nigdy nie ma czegos w stylu overcards. my bijemy praktycznie tylko i wylacznie 99, ktorych on nie powinien tak grac, bo na co wtedy liczyc skoro nic nie bije? zamienia overpair w blef?

Dla mnie BU ma 150x razy wiecej lepszych rak (JJ,QQ,78,89,44,8Ts,68s)

muckinfella
PokerStrategist

Zastanow sie nad tym jeszcze raz i moze nie interepretuj BU pod 'swoim kątem', poniewaz on moze byc duzo luzniejszym/agresywniejszym graczem od Ciebie :) Najgorsza generalizacja graczy na tych limitach to jest wlasnie to, ze 'ja bym nie zagral w ten sposob to znaczy, ze on tam tez nie blefuje' co jest bardzo czesto bledne w przypadku lepszego gracza. Tutaj masz oczywiscie mala probke, ale mimo wszystko zakladam, ze nawet na tych stawkach znajdzie sie jakis w miare ogarniety gracz, ktory zauwazy w tym spocie _tone_ FE od Ciebie i sporo od BU i zagra tutaj dosc lekki shove.