Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AK nl10

7 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
315 Wyświetlenia
Fishuturek
PokerStrategist

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;SB$10,12:37/27/14/1,7/38/11/100/33;Hero$9,27:///////;CO$12,41:81/20/16/0,7/29/25/67/50;[/tg]
0,05/0,1 No-Limit Hold'em (6 handed)
Hand recorder used for this poker hand: Elephant 0.86 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is MP2 with A♣, K♦
Hero raises to $0,40, MP3 folds, CO calls $0,40, BU folds, SB calls $0,35, BB folds.

Flop: ($1,30) K♠, 9♣, 5♦ (3 players)
SB checks, Hero bets $0,9, CO calls $0,90, SB folds.

Turn: ($3,10) J♣ (2 players)
Hero bets $2,5, CO calls $2,50.

River: ($8,10) 5♠ (2 players)
Hero bets $5,47 (All-In), CO calls $5,47.

Final Pot: $19,04

6 odpowiedzi
siweq86
Oldschool Grinder

Na tak pasywnego przeciwnika na tak suchym boardzie ja bym grał:
Flop bet 0,8$
Turn bet 2$ do puli 2,9$
River blockbet 2,5$/fold do puli 6,9$
Na każdym streecie bet/fold.

muckinfella
PokerStrategist

Ole

Pre, flop i turn raczej bardzo standardowo. Teraz jak widzisz jego range na river po tym, jak zagral double calldown? Wyglada na dosc ogarnietego po malej probce i mysle, ze ma tam KQ, KJ, sety, bardzo rzadko floaty i ewentualnie jakies AJ, ktore chcialo floatowac flopa. Na wiekszosc tego range masz raczej valueshove i pobaw sie equilatorem + zastanow sie, jaka jest dolna granica Twojego shoving range tutaj.

variat
Oldschool Grinder

muckinfella nie rozumiem jednej rzeczy. skoro 'turn jest standardem', czyli zakladasz, ze gra dobry wysoki value bet od gorszych rak u pasywnego gracza, to blank river powinien byc easy shove, bo w koncu wszystko idzie zgodnie z planem. jesli natomiast na river mamy watpliwosci z czym moze grac double calldown to tutaj trzeba wrocic do turna i zastanowic sie z od czego dostajemy value, a juz na pewno zadac sobie pytanie od czego dostaniemy value betujac tak wysoko. Bo gdybysmy pomysleli wczesniej, ze nie ma tutaj wiele rka, ktore nam daja value, to mozna tak wysizingowac by zachecic marginalne rece na call i zeby na river bylo miejsce na b/f jak napisal siwy. bo dla mnie mowic, ze turn jest standardem a na river w ogole miec jakiekolwiek watpliwosci jest niekonsekwentne

muckinfella
PokerStrategist

Tutaj nie chodzi o niekonsekwencje-> kazdy street zaweza range przeciwnika do rąk, z ktorymi on moze zalozmy w tej sytuacji callowac. To, ze na turnie macie bardzo czesto valuebet nie oznacza wcale, ze 100% czasu trzeba wtedy betowac river. Zauwaz, ze nie napisalem nigdzie zeby nie betowac rivera i napisalem, ze na wiekszosc range masz tutaj valueshove (valuebet), ale nie nalezy robic tego z 'automatu' poniewaz tptk na turnie to nie znaczy zawsze nuts na river mimo wszystko i musisz pomyslec, od czego value?

Fishuturek Autor wątku
Fishuturek
PokerStrategist

mogę jedynie powiedzieć że villian tutaj pokazał K :club:Q :club:

variat
Oldschool Grinder

no wlasnie ja po takim wysokim becie flop i turn, tez nie widze value oprocz KQ na river. dlatego tez napislem, ze na turnie juz sie wlaczam sygnal, ze nie mam wiele value i dlatego tez bet powinien byc dosc niski, 2$ max imo. chodzi mi planowanie reki.