Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Nl10 AA

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
162 Wyświetlenia
zuczek92
PokerStrategist

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.10(BB) Replayer
Hero ($3.55)
BB ($4.80)
BTN ($2.47)

Dealt to Hero A♠ A♥

fold, Hero raises to $0.30, BB calls $0.20

FLOP ($0.60) 3♠ 9♦ 5♣

Hero checks, BB checks

TURN ($0.60) 3♠ 9♦ 5♣ J♥

Hero bets $0.30, BB raises to $0.60, Hero raises to $1.80, BB calls $1.20

RIVER ($4.20) 3♠ 9♦ 5♣ J♥ Q♠

Hero bets $1.45 (AI), BB calls $1.45

Spoiler

BB shows T♥ 8♠
(Pre 17%, Flop 6.4%, Turn 18.2%)

Hero shows A♠ A♥
(Pre 83%, Flop 93.6%, Turn 81.8%)

BB wins $6.75

Czy na flopie powinienem cbetowac? Flop jest dla mnie calkowicie bezpieczny, więc zdecydowałem się zagrać ch/r, żeby wyindukować blefy od przeciwnika. On robi check behind, więc przejmuje inicjatywę na turnie, jednak uderzyłem niewiele, żeby wyglądało to na próbę ukradnięcia puli po tym, jak on pokazał słabość i żeby dostać ew. reraise. Przeciwnik mnie reraisuje i w tym momencie powinienem chyba od razu wrzucic stacka, a nie robić jego mini przebicie x3 prawda? Ogólnie wydaje mi się, że popełniłem tutaj spory błąd na turnie, że nie wrzuciłem od razu stacka bo i tak byłem commited na riverze, co by się nie stało.

2 odpowiedzi

Po pierwsze nie wiem nic o przeciwniku. Po stacku oceniam, ze to fish i przyjmijmy taki scenariusz.

Dostajesz call od bb. Na flopie cbetuje bo trafia taki board w zakres bb i moze mu dojsc 2 para na kolejnych streetach. Na turnie robie vbeta broniac reke.
Do wynikow nie zagladalem, ale jezeli doszla kolesiowi 2para to jestes sam sobie winien.

PanDuzePE
Elite Grinder

Szczerze? Jeśli ktoś jest chociaż odrobinę ogarnięty to on będzie wiedział, że flopy tego typu cbetuje sie w 100%, dlatego twój check będzie odebrany jako coś na prawdę mocnego, nie możesz myśleć w kategorii nie zagram cbet bo on tu nic nie ma w większości na takim boardzie więc mi się nie wypłaci. Jak nie ma, to nie ma i fakt, ze dasz mu zobaczyć turna nic nie zmienia, jedynie może cię pogrążyć jeśli koles trafi seta czy inne dziwne układy.